Головна Новини Політика України 2024 Прохання командування щодо мобілізації. Зеленський розповів, чого хотіли військові
commentss НОВИНИ Всі новини

Прохання командування щодо мобілізації. Зеленський розповів, чого хотіли військові

Президент Володимир Зеленський прокоментував прийнятий законопроєкт про мобілізацію. За його словами, насправді мобілізація проходила в Україні, крім того, люди, які ухилялись від мобілізації несли покарання

11 квітня 2024, 19:38
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський на брифінгу повідомив, що із запровадженням воєнного стану в Україні проводиться мобілізація. Що три місяці, відзначив президент, в країні продовжують воєнний стан, а з ним і мобілізацію до Збройних сил. У цьому питанні, додав він, немає нічого нового. При цьому він назвав інформацію про зрив мобілізації в Україні – російським фейком.

Прохання командування щодо мобілізації. Зеленський розповів, чого хотіли військові

Володимир Зеленський

Окрім того, очільник України підкреслив, що будь-яка людина, і навіть без закону про мобілізацію, яка ухилялася від мобілізації, несла відповідальність.

При цьому Зеленський відзначив, що, дійсно, мав місце запит військового керівництва у частині посилення контролю щодо ухилянтів. Окрім того, президент додав, що в прийнятому Верховною Раду законі є певні зміни до деяких норм, які повинні допомогти військовому керівництву.

Нагадаємо, Верховна Рада 11 квітня прийняла закон про мобілізацію. В ньому, зокрема, відсутній розділ про демобілізацію військових через 36 місяців після служби на фронті. Втім, як відзначили в Міноборони, Генштаб не може собі дозволити відпустити людей додому особливо в контексті того, що країна-агресор готується до нового наступу та переважає у кількості українське військо. Верховній Раді доручили протягом восьми місяців розробити окремий законопроєкт, який врегулює питання демобілізації та ротації.

Окрім того, частина нардепів називає прийнятий законопроєкт надто м’яким, адже ухилянтів обмежили тільки в праві користуватися транспортними засобами. Втім, є думка, що все те посилення мобілізації, від якого зараз відмовилися у ВР, все ж буде прийняте через кілька місяців, оскільки війна з Росією не закінчиться і потрібно буде приймати дієві кроки, щоб їй протистояти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини