Головна Новини Політика України 2024 У ВР впевнені, що все непопулярне щодо мобілізацій приймуть впродовж наступних місяців
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР впевнені, що все непопулярне щодо мобілізацій приймуть впродовж наступних місяців

Законопроєкт про мобілізацію став компромісом, який зрештою не влаштував нікого, ним не задоволені в армії і в суспільстві, відзначив нардеп Богдан Яременко. Втім, він вважає, що все «непопулярне» врешті з часом приймуть

11 квітня 2024, 16:44
Поділіться публікацією:

Закон про мобілізацію дозволив владі і суспільству подолати дуже некомфортний поріг — розуміння, що "так, як до війни" вже немає і більш ніколи не буде, відзначив Богдан Яременко.

У ВР впевнені, що все непопулярне щодо мобілізацій приймуть впродовж наступних місяців

Мобілізація в Україні

"Для мене було очевидно, що цей закон не про справедливість. Він про виживання. Тому щасливих не буде"
, — додав нардеп.

За його словами, військове командування, яке рахує людей у мотопіхотних відділеннях, бачить 1-3 замість 8-10, і намагається привести цифри у відповідність до того, що військова наука вважає мінімальним шансом на виживання (навіть не перемогу), не отримало все і всіх, кого хотіло. А точніше — кого бачило як мобілізаційний ресурс, додав нардеп.

Окрім того, додав він, військовослужбовці і їх сім’ї не отримали демобілізацію, згадка про яку була цинічним обманом і гидючим піаром.

"Не можна розпускати армію під час війни. Її тим більше не можна розпускати, коли твій противник переважає тебе кількісно в рази. Надто це не можна зробити за умови, що знайти і швидко навчити таку ж кількість нових військових нереалістично. У відсутності в законі положення про демобілізацію немає справедливості. Є лише надія на виживання",
— додав Яременко.

При цьому, підкреслює нардеп, ухилянти і інша цивільна і недоречно антивоєнна громадськість була б невдоволена в будь-якому разі.

"Тут без варіантів. Воювати мають міністри, депутати, їх діти (а насправді ті, хто воюють зараз — тільки антивоєнщики соромляться це сказати). Інші мають мати право на життя і щастя без складнощів воєнного стану"
, — підкреслив нардеп.

За його словами, закон "йшов" надто довго через очевидне бажання поєднати непоєднуване (орієнтацію військового командування на великі цифри) і небажання та страх великої частини суспільства наражати себе на небезпеку заради будь-чого.

"Усе непопулярне, що пропонувалось з метою розширити можливість мобілізувати більше громадян, що ми відкинули цього разу, майже впевнений, впродовж наступних місяців ми будемо змушені зробити все рівно. Бо війна не закінчується тоді, коли цього хочемо ми, а тоді, коли цього хоче супротивник. А до цього ще дуже далеко"
, — заявив нардеп.

Він підкреслив, що закон про мобілізацію це спроба забезпечити додатковий притік людей в Збройні сили, що хоч і не дозволить демобілізувати усіх, кому з 2022 року цієї війни вже через край, зате в ідеалі дозволить організувати ефективний процес ротації, відпочинку, відновлення та навчання сил оборони, вибудувати глибшу систему оборони та створити ресурс для наступальних операцій.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні прийняли законопроєкт про мобілізацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини