Головна Новини Політика України 2024 Президент України схвалив зміни до закону про збереження репродуктивних клітин військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент України схвалив зміни до закону про збереження репродуктивних клітин військових

Репродуктивні клітини безоплатно зберігатимуть три роки

12 березня 2024, 17:06
Поділіться публікацією:

Сьогодні президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №10448, що регулює питання біологічного батьківства та материнства для військовослужбовців.

Президент України схвалив зміни до закону про збереження репродуктивних клітин військових

Зеленський підписав закон про зберігання репродуктивних клітин військовослужбовців

Раніше законопроєкт №801 встановлював ліміт на зберігання репродуктивних клітин військовослужбовців та забороняв їх використання після смерті людини. Однак, після значного суспільного розголосу та обговорень у парламенті, було прийнято рішення про модифікацію документа.

Закон, затверджений президентом, гарантує безкоштовне зберігання репродуктивних клітин військовослужбовців, що загинули або були визнані померлими, протягом трьох років. Після цього терміну можливість зберігання може бути продовжена за рахунок третьої особи, яка визначена військовим за життя.

Закон надає право військовослужбовцям, чиї репродуктивні клітини зберігаються відповідно до законодавства, розпоряджатися ними на випадок своєї смерті, зазначивши це у волевиявленні, посвідченому нотаріально. У такому разі, використання репродуктивних клітин для застосування допоміжних репродуктивних технологій дозволить військовому визнаватися батьком або матір'ю дитини, народженої внаслідок таких технологій.

Цей крок став відповіддю на гострі дискусії у суспільстві та засвідчив готовність українського законодавства адаптуватися до сучасних викликів та потреб громадян.

Раніше “Коментарі” писали, що президент України Володимир Зеленський в інтервʼю французьким медіа BFM TV та Le Monde зазначив, що Путін здатний на сухопутне вторгнення, до деяких країни з метою їхньої дестабілізації. Особливу увагу український лідер приділив потенційній загрозі від Росії для балтійських держав та Молдови, заявивши, що сухопутні військові операції в цих регіонах є цілком ймовірними.

Особливу увагу український лідер приділив потенційній загрозі від Росії для балтійських держав та Молдови, заявивши, що сухопутні військові операції в цих регіонах є цілком ймовірними.

Джерело: https://vector.comments.ua/ua/news/2024/zelenskiy-nazvav-kraini-yaki-mozhut-stati-nastupnimi-cilyami-vtorgnennya-rosii-727588.html
© Comments.ua



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини