Головна Новини Політика України 2024 Після втрати F-16 Зеленський повідомив, що звільнив командувача Повітряних сил
commentss НОВИНИ Всі новини

Після втрати F-16 Зеленський повідомив, що звільнив командувача Повітряних сил

Зеленський відправив у відставку генерала Миколу Олещука

30 серпня 2024, 20:39
Поділіться публікацією:

У п'ятницю, 30 серпня, президент Володимир Зеленський звільнив командувача Повітряних сил Збройних сил України Миколу Олещука.

Після втрати F-16 Зеленський повідомив, що звільнив командувача Повітряних сил

Микола Олещук

Офіс президента оприлюднив указ Зеленського за №600/2024 від 30 серпня 2024 рок.

"Звільнити Олещука Миколу Миколайовича з посади командувача Повітряних сил Збройних сил України", — йдеться у документі.

Згодом, у своєму вечірньому зверненні, президент підтвердив інформацію про те, що звільнив Миколу Олещука.

"Я вирішив замінити командувача Повітряних сил Збройних Сил України. Я безмежно вдячний всім нашим військовим льотчикам, інженерам, воїнам мобільних вогневих груп, розрахунків ППО. Усім, хто дійсно бʼється для України – для результату. І це потрібно так само на командному рівні – ми повинні посилюватись. І берегти людей. Берегти особовий склад. Берегти усіх наших воїнів", — заявив Зеленський.

На інформацію про відставку Олещука відреагувала Мар’яна Безугла, яка критикувала його роботу, а також звинувачувала в тому, що Україна втратила свій перший F-16 та пілота.

"Правда переможе", — написала у Фейсбуці Безугла.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 26 серпня Україна втратила винищувач F-16, пілот загинув. Інформація про цю трагедію стала відома 29 серпня. Буквально одразу Безугла заявила, що втрата винищувача – це результат роботи "дружньої" ППО. При цьому вона заявила, що загалом ППО збили три винищувачі. Політик при цьому розкритикувала роботу Олещука.

При цьому Микола Олещук публічно відреагував на звинувачення нардепа і заявив, прийде час і вона буде відповідати за всі свої слова перед українськими військовими.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини