Головна Новини Політика України 2024 Підвищення Мойсюка: стало відомо, чому його сватають на посаду головкома
commentss НОВИНИ Всі новини

Підвищення Мойсюка: стало відомо, чому його сватають на посаду головкома

Мойсюка називають слухняним і лояльним до Офісу президента, відзначає політичний експерт Олександр Кочетков

28 червня 2024, 19:50
Поділіться публікацією:

Ситуація на фронті має шанс покращитися, коли влада усвідомить, що перевід на іншу посаду і навіть звільнення не дорівнюють покаранню, відзначає політичний експерт Олександр Кочетков.

Підвищення Мойсюка: стало відомо, чому його сватають на посаду головкома

Євген Мойсюк

На жаль, відзначає він, на сьогодні у наших генералів, яких у війську справедливо критикують, є два шляхи: підвищення або переведення на іншу ділянку.

"Я не про генерала Содоля (його, слава богу, поки не підвищили), а про генерала Мойсюка, якого продовжують сватати на посаду головнокомандувача ЗСУ. Парадоксально, але лобіюють його ті самі люди, які свого часу вимагали відставки  Залужного, в кого Мойсюк був правою рукою і у пакеті з яким він був звільнений з посади. І це не тільки депутатка Безугла", — відзначив експерт.

При цьому Кочетков підкреслює, що відгуки військових про Мойсюка вельми суперечливі. Він у команді Залужного курував контрнаступ у Запорізькій області в 2023 році: контролював планування операцій, аналізував результати. Про відсутність успіхів на цьому напрямку і трагічні наслідки помилок відомо всім, додав експерт.

"Журналіст Бутусов пригадував, що у вересні 2022 року Мойсюк так само курував наступ на херсонський плацдарм росіян, де повторив один в один російську тактику – "вперед-вперед", втрати були величезні, але ворожу оборону прорвати так і не вдалося. Крім того, саме Мойсюка називають ініціатором призначення генерала Зубанича відповідальним за невдалу оборону Сєвєродонецька і Лисичанська, з яких ЗСУ змушені були відійти", — говорить експерт.

За його інформацією, у політичних колах Мойсюка вважають слухняним і лояльним до офісу президента. Влада, каже він, це знає і поки тримає його на лаві запасних – уповноваженим президента з реалізації міжнародних гарантій безпеки і розвитку Сил оборони.

"Висновок, який можу зробити зі спілкування з військовими та експертами: генерал Мойсюк не відповідає високим вимогам Головкома ЗСУ — ні за досвідом, ні за здобутками на полі бою. Він, може, і не найгірший, але точно не найкращий", — говорить експерт.

За його словами, якщо таке призначення під тиском лобістів таки відбудеться, то воно потрібних системних змін не принесе.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що нардеп Безугла сказала про те, хто міг би стати наступним головкомом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини