Головна Новини Політика України 2024 Партія Порошенка почула «запах крові»: нардеп розповіла про ситуацію у ВР
commentss НОВИНИ Всі новини

Партія Порошенка почула «запах крові»: нардеп розповіла про ситуацію у ВР

У ВР розповіли, чому Штати проти законопроекту про заборону УПЦ МП

25 липня 2024, 09:56 comments5102
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді є голоси для того, щоб проголосувати законопроект про заборону УПЦ МП, заявила нардеп Мар’яна Безугла. Саме тому, за її словами, опозиція качає голосування, а групи впливу московського патріархату — навпаки.

Партія Порошенка почула «запах крові»: нардеп розповіла про ситуацію у ВР

Мар'яна Безугла

При цьому вона підкреслила, що законопроект вносився Кабміном і був ініціативою президента, тож і глава держави, і Офіс президента, і Кабмін, і ще СБУ — за голосування. Нардеп додала, що СБУ неодноразово надсилала листи, щоб нардепи таки проголосували за законопроект.

"Крім внутрішнього рішуче налаштованого лобі російської церкви є ще зовнішнє лобі, і воно, ні, не тільки в Росії, воно в США. Екс-олігарх, екс-нардеп і піп Новинський, який був у нашому парламенті, а потім якось умудрився виїхати, і не лише він разом з росіянами і не лише вони розкачують тему утисків на релігійній основі", — заявила Безугла.

Політик підкреслила, що у США існують тисячі конфесій від звичайних до найбільш екзотичних та відверто загрозливих, і ця тема гарно заходить, особливо в республіканському середовищі.

"Так гарно, що ми маємо сигнали, що на народних депутатів, які проголосують, будуть накладені санкції тощо. Наразі в кожній гривні переважно гроші партнерів, і величезна частка з них — саме кошти США, тож ставати в позу в буремні часи їхніх виборів небезпечно не тільки для концепту двопартійної підтримки, а й будь-якої підтримки взагалі", — заявила Безугла.

При цьому вона додала, що це питання має залагодити українська делегація, яка наступного тижня повинна відвідати Штати і пояснити там ситуацію, чому необхідно ухвалити законопроект. Окрім того, додала Безугла, свої застереження до законопроекту має також і Ватикан.

"Щодо самого законопроекту, то у президента була розроблена одна версія, але в ході доопрацювання вона так сильно змінилася, що Державна служба з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) виступила публічно з зауваженнями. Партія Порошенка почула "запах крові" у влади і качає цю історію, адже за баченням їхнього шефа вони в будь-якому випадку у виграші — якщо парламент не проголосує, то влада погана, якщо проголосує, то це вони почали і т.д. Звісно, питання оцінки інших ризиків, перш за все, американських, не стоїть. Головне — "вклепати" владу", — заявила Безугла.

За її словами, для доопрацювання фінальної версії і проведення вищезазначених консультацій та розборок парламентські засідання вирішили призупинити на декілька тижнів, але це не означає, що Рада пішла на канікули, це означає, що нардепи будуть працювати в комітетах, регіонах, відрядженнях тощо.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що опозиція заблокувала роботу ВР з вимогою внести у порядок денний законопроект про заборону КПЦ МП.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини