Головна Новини Політика України 2024 Наші ідіоти у Верховній Раді впали в маразм: Чорновол звернулася до Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Наші ідіоти у Верховній Раді впали в маразм: Чорновол звернулася до Зеленського

Чорновол називає диверсією перехід на «зимовий час»

23 липня 2024, 15:36 comments14570
Поділіться публікацією:

Військова, екс-нардеп Тетяна Чорновол закликала президента Володимира Зеленського ветувати закон про перехід на зимовий час, адже тоді українців чекає життя в темряві, чого немає в жодній країні, і це на додачу до війни і відключень.

Наші ідіоти у Верховній Раді впали в маразм: Чорновол звернулася до Зеленського

Тетяна Чорновол

"В країні, яка вже бунтує через тотальні відключення енергії, не раціонально відмовлятися від цілої години дармового природнього освітлення кожен день. Таке не зробила жодна країна, тільки наші ідіоти у Верховній Раді впали в маразм", — відзначила у Фейсбуці нардеп.

За її словами, в наш військовий енергодефіцитний час раціонально залишити зміну зимовий/літній час, або перейти на цілорічний літній час.

Військова переконана, що зимовий час не підходить сучасному суспільству для життєдіяльності адже середина дня о 12 годині, передбачає потребу лягати спати о 20 годині вечора, а вставати о 4 ранку.

"Погодьтесь, так не робить ніхто. Бо часові рамки життєдіяльності суспільства у нас інші. Банально транспорт у нас не ходить о 5 годині ранку, і школи не відкриваються о 6 ранку. Отож при переході на зимовий час буде один наслідок: життєдіяльність суспільства у нас буде відбуватися в темноті. Адже при зимовому часі навіть у серпні, тобто літом людям, коли приходитимуть з роботи додому о 19 доведеться робити домашні справи при свічках. Сонце вже зайде, а лампи не світитимуть, бо відключення. Адже за енергоспоживанням вечірні часі найпіковіші. І саме на них припадають валові відключенння і природнє освітлення — порятунок. Навіщо від нього відмовлятися?" — не розуміє військова.

За її словами, коли Україна перейде на "зимовий час" півроку сонце буде освітлювати наші ночі — сходити в проміжку від 3 ночі по 5. Саме тому у Франції "літній час" зміщено ще на годину, це коли сонце в зеніті о 14 дня, а в Іспанії взагалі на 15 годину.

До речі, додає політик, в усіх країнах Європи люди на референдумах вибирали, на якому часі лишитися і всі вибирали літній, окрім зовсім північних майже полярних країн, де літній час реально не зручний.

"Навіть наш ворог для власного комфорту і енергоефективності зупинився на літньому часі для Москви, і на зимовому для полярних регіонів. Для порівняння в кінці серпня в Києві сонце сідатиме о 18.43, а в Санкт-Петербурзі який з нами на одній довготі о 20. 03. Чому, питаю, у ворога має бути краще ніж у нас?" — відзначила Чорновол.

Вона переконана, що "зимовий час" це диверсія проти України. На її думку, було би добре, якби СБУ поцікавитися "звідки ростуть ноги" у депутатів-ініціаторів дурного і шкідливого закону, а особливо у спікера Руслана Стефанчука його автора.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ВР своїм рішенням "смачно плюнула" у всіх мешканів східних областей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини