Головна Новини Політика України 2024 ВР смачно плюнула в усіх тих, хто живе у східних областях: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

ВР смачно плюнула в усіх тих, хто живе у східних областях: про що мова

Верховна Рада наплювала на українців, врятує тільки вето від президента

16 липня 2024, 18:19 comments17586
Поділіться публікацією:

Верховна Рада скасувала "літній час" і Україна стала єдиною в Європі  державою, у якої кілька західних сусідів матимуть більший час.

ВР смачно плюнула в усіх тих, хто живе у східних областях: про що мова

Руслан Стефанчук

"Це нонсенс, але наступного літа коли у нас буде опівдні, то в Молдові і в Румунії вже буде перша дня. Всупереч географії, логіці і сонцю", — відзначив у Фейсбуці журналіст Сергій Сидоренко.

При цьому він вважає, що коли народні депутати приймали законопроект, то вони навіть не думали про українців.

"Це рішення означає, що ВР смачно плюнула в усіх тих, хто живе у східних областях. Бо у них влітку о третій ранку буде сонце. Так, під час комендантської. І після війни теж. А кого це цікавить у ВР? Принаймні не більшість депутатів. Інший наслідок — наочний саме зараз, у спекотне літо. Це ж круто, наступного року на роботу треба буде їхати тоді, коли сонце майже в зеніті — на 10 ранку за нинішнім часом (наступного літа це буде 9). Можливо, зі службового авто спікера це байдуже, але більшість людей відчує зміну і буде вдячна, ага", — відзначає журналіст.

За його словами, це рішення також означає, що ВР краде годину часу літніх, весняних та осінніх вечорів у кожного з нас, що на сході, що на заході України, бо абсолютна більшість українців прокидається все ж за годинником, тобто пізніше за сонце.

"Тепер після роботи — "пісять і спать", вважають у ВР. А те, що сон буде гіршим за сонця, а вільний час припаде на сутінки — то це проблеми людей, які шерифа не обходять. Але найбільший удар буде по жайворонках, які встають за сонцем. Їх природа влітку будитиме тепер на годину раніше. І до кінця робочого дня продуктивність буде вже сонною", — говорить Сидоренко.

Плюс відбудеться розсинхронізацію з ЄС та інші дрібніші наслідки.

І все це, каже журналіст, просто через те, що спікер Руслан Стефанчук чомусь загорівся ідеєю пропхнути необдуману ідею про фіксацію зимового часу, і зрештою досяг свого.

"Дуже хотілося би вірити, що президент ветує це дико шкідливе рішення, наслідки якого автори навіть не уявляють, і очевидно не пробували обдумати на кілька кроків уперед", — підсумував журналіст.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що сьогодні Верховна Рада дала добро на перехід на зимовий час.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини