Головна Новини Політика України 2024 Нардеп, який погорів на корупції, очолює ТСК по фортифікаціям: яке рішення вимагають ухвалити в ВР
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп, який погорів на корупції, очолює ТСК по фортифікаціям: яке рішення вимагають ухвалити в ВР

У ВР вимагають невідкладно відкликати Задорожного із посади голови ТСК по фортифікаціям

15 липня 2024, 19:58
Поділіться публікацією:

НАБУ і САП повідомили народному депутату України IX скликання про підозру у проханні надати неправомірну вигоду голові сільської ради на Сумщині та організації її одержання.

Нардеп, який погорів на корупції, очолює ТСК по фортифікаціям: яке рішення вимагають ухвалити в ВР

Слідчі дії

Як встановило слідство, у березні 2024 року нардеп висловив прохання голові сільської ради на Сумщині надати неправомірну вигоду за неперешкоджання у проведенні тендеру щодо ремонту водогону в Охтирському районі Сумської області. Його "відкат", як з’ясували НАБУ і САП, становив 10% від загальної суми укладеного контракту, а ще 4 % призначались для місцевих правоохоронців, які за це не мали чинити перешкод в освоєнні виділених коштів. За даними слідства, йдеться загалом про суму 3,4 млн грн

Досудове розслідування триває, встановлюються інші можливі учасники схеми.

При цьому Центр протидії корупції стверджує, що мова йде про народного депутата від "Слуги народу" Микола Задорожного.

"Депутат піарився на будівництві водогону у Чупахівській громаді на Охтирщині. Він заявляв, що звертався до правоохоронців, "аби процес освоєння коштів спецфонду був чесний і прозорий". Так, бачимо як все чесно і прозоро", — сказано у повідомленні ЦПК у Фейсбуці.

Також там підкреслено, що Задорожній — не просто депутат від "слуг", він ще й очолює Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради щодо закупівель дронів і спорудження фортифікацій.

На цей факт звернули увагу і в "Європейській солідарності". Її депутати вимагають невідкладно на завтрашньому засіданні ВР першим питанням відкликати підозрюваного в корупції і відкатах слугу Задорржнього з голови ТСК по фортифікаціям.

"Підозрюваних в корупції не можна й близько підпускати до розслідувань зловживань на оборонних спорудах" — заявила нардеп Ірина Геращенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ТСК по дронам і фортифікаціям була створена 22 травня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://vector.comments.ua/

Новини