Головна Новини Політика України 2024 У ВР дали добро на вивчення питання із фортифікаціями: хто очолив комісію
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР дали добро на вивчення питання із фортифікаціями: хто очолив комісію

У Верховній Раді проголосували за створення тимчасової спеціальної комісії, яка вивчатиме питання будівництва оборонних рубежів та постачання дронів армії. Комісію очолив нардеп-«кварталівець» Микола Задорожній

22 травня 2024, 14:04
Поділіться публікацією:

Як повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, Верховна Рада врешті проголосувала за створення тимчасової спеціальної комісії по фортифікаціям та дронам. Свої голоси за це рішення дали 277 парламентарів.

У ВР дали добро на вивчення питання із фортифікаціями: хто очолив комісію

Микола Задорожній

У свою чергу нардеп Ярослав Железняк повідомив, що головою ТСК призначено Миколу Задорожного зі "Слуги народу".

За інформацією політика, до складу ТСК увійшли вісім представників із фракції "Слуга народу" та по одному представнику від всіх фракцій та груп ВР.

При цьому, як відзначила нардеп Ірина Геращенко, не обійшлося без "ложки дьогтю".

"Правда, не обійшлося без ложки дьогтю. Головою ТСК став представник Кварталу 95 , слуга Задорожний, фах і компетенція якого викликають великі сумніви",
- відзначила Геращенко.

Окрім того, Железняк повідомив, що до повноважень ТСК буде належати, вивчення обставин та підготовки питань щодо: потреб сектору безпеки і оборони у безпілотних літальних апаратах та формування державного замовлення на виробництво та закупівлю безпілотних літальних апаратів та  аналізу практики розподілу, передачі, постачання та взяття на баланс безпілотних літальних апаратів військовим частинам та підрозділам ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань. Окрім того, ТСК вивчить питання облаштування фортифікаційних споруд, інженерних загороджень на лінії зіткнення та цільового використанням коштів виділених на їх облаштування.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що фракція партії "Європейська солідарність" вимагала створення ТСК по фортифікаціям та дронам. Після того, як це питання на було внесено у порядок денний депутати заблокували трибуну Верховної Ради. Роботу парламенту відновили після обіцянки розглянути це питання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини