Головна Новини Політика України 2024 Нардеп Совсун отримала від держави бонус до зарплати у вигляді понад півмільйона гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп Совсун отримала від держави бонус до зарплати у вигляді понад півмільйона гривень

Нардеп Совсун отримала із бюджету чимале відшкодування за здійснення своїх депутатських повноважень

10 липня 2024, 18:12
Поділіться публікацією:

Народний депутат від "Голосу" Інна Совсун, яка не вказала в декларації свого чоловіка, за минулий рік, окрім офіційної заробітної плати депутата, отримала від держави ще понад 600 тис. грн "відшкодування витрат за депутатську діяльність". Про це свідчить декларація нардепки про доходи, опублікована на сайті НАЗК. 

Нардеп Совсун отримала від держави бонус до зарплати у вигляді понад півмільйона гривень

Інна Совсун

Так, Совсун вказала, що її річна депутатська зарплата у Верховній Раді склала 650167 грн. Та ще 644160 грн вона забрала з державного бюджету у вигляді "відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень".   

Окремо, Совсун задекларувала заробітну плату від університету  "КИЇВСЬКА ШКОЛА ЕКОНОМІКИ" у розмірі понад 90 тис. гривень. 

Водночас нардеп не вказала у своїй декларації те, скільки отримала від БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ "КИЄВО-МОГИЛЯНСЬКА ФУНДАЦІЯ" та ГО "ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕННЯ СУСПІЛЬСТВА". Хоча у попередні роки відповідні дані про виплати в її декларації містилися.  

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що попри публічні заяви про наявність чоловіка, Інна Совсун приховала дані про нього у своїй декларації про доходи за 2023 рік. Можливо, про чоловіка так ніхто б і не дізнався, і до народної обраниці не було б жодних питань, проте вона сама неодноразово публічно заявляла про те, що її чоловік є військовим і воює на фронті. Із приводу цього між нею та колишнім заступником міністра оборони Ганною Маляр виник скандал.

Окрім того, відомо, що НАЗК позбавило політичну партію "Голос" державного фінансування через виявленні недостовірні відомості у звітах на майже 5 млн гривень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини