Головна Новини Політика України 2024 Нардеп голосував за заборону УПЦ МП: його за це покарали
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп голосував за заборону УПЦ МП: його за це покарали

Народного депутата виключили з його політичного угрупування за підтримку закону про заборону Української православної церкви Московського патріархату.

22 серпня 2024, 14:20 comments2191
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

20 серпня 265 народних депутатів прийняли закон, який дозволяє заборонити УПЦ МП. Один з цих голосів був відданий представником "Платформа за життя та мир" (колишня "ОПЗЖ") Юрієм Загороднім, якого виключили з депутатської групи у Верховній Раді.

Нардеп голосував за заборону УПЦ МП: його за це покарали

Народний депутат Юрій Загородній. Фото з відкритих джерел

Народний депутат Юрій Загородній став єдиним представником "Платформи за життя та мир", який підтримав закон про заборону "московської церкви". Через два дні після голосування його виключили з депутатської групи.

Під час розмови з нардепом Олексієм Гончаренком Загородній повідомив, що дізнався про своє виключення з депутатської групи "Платформа за життя та мир" з соціальних мереж. Як пояснює, Юрій Загородній він голосував за закон про заборону УПЦ МП не через віру, а через захист національно безпеки. 

Загалом проти закону про заборону "московської церкви" у Верховній Раді проголосувало 29 народних обранців, найбільше з групи "Платформа за життя та мир" — 17 депутатів Ще 7 нардепів, які голосували проти були з "Відновлення України", 4 – "Слуга народу" та один позафракційний нардеп. 

Що відомо про Юрія Загороднього

Юрій Загородній народився 7 травня 1959 року в Київській області. У 1986 році закінчив історичний факультет Київського державного університету ім.Т.Шевченка. Кандидат педагогічних наук. У 2019 році був обраний народним депутатом від нині забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв імена усіх народних депутатів, які голосували проти законопроєкту, який забороняє УПЦ МП.

Також "Коментарі" писали, що український депутат, який критикував ЗСУ у Курській області, висловився проти заборони Московського патріархату. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини