Головна Новини Політика України 2024 Стали відомі імена усіх 29 депутатів, які голосували проти закону про заборону УПЦ МП
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі імена усіх 29 депутатів, які голосували проти закону про заборону УПЦ МП

Повний список народних депутатів, які голосували проти закону про заборону Української православної церкви Московського патріархату.

21 серпня 2024, 08:33 comments4376
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

20 серпня Верховна Рада 265 голосами прийняла законопроєкт про заборону діяльності релігійних організацій, які пов’язані з країнами, що вчинили агресію проти України, тобто Росії. Рух "Чесно" опублікував поіменний список усіх 29 народних депутатів, які проголосували проти закону про заборону УПЦ МП.

Стали відомі імена усіх 29 депутатів, які голосували проти закону про заборону УПЦ МП

Хто голосував проти заборони УПЦ МП. Фото з відкритих джерел

Серед 29 нардепів, які голосували проти закону про заборону УПЦ МП найбільше представників "Платформа за життя та мир" – 17. З цієї фракції зокрема голосували проти заборони "московської церкви" — колишній член проросійської "Партії регіонів" та "Опозиційного блока" Юрій Бойко, а також його соратники – Сергій Льовочкін, Григорій Суркіс та інші.

На другому місці за кількістю нардепів, які голосували проти заборони Московського патріархату стала депутатська група "Відновлення України" — 7 депутатів. Серед них Анатолій Гунько, Володимир Мороз та Артем Дмитрук, який критикував українських військових у Курській області.

Ще четверо депутатів, які проголосували проти  закону про заборону УПЦ МП виявились членами провладної партії "Слуга народу": Євген Брагар, Артем Культенко, Сергій Литвиненко, Павло Халімов. Також проти закону проголосувала одна позафракційна депутатка Вікторія Гриб.

Черед тих, хто голосував також були депутати, які утримались – усього четверо народних обранців. Троє від фракції "Слуга народу": Роман Коптєлов, Степан Чернявський та Георгій Мазурашу. Ще один нардеп, який утримався належить до "Відновлення України" — Олег Воронько.

Переглянути список усіх народних депутатів, які голосували проти закону про заборону УПЦ МП можна нижче:

Стали відомі імена усіх 29 депутатів, які голосували проти закону про заборону УПЦ МП - фото 2

Депутати, які голосували проти заборони УПЦ МП

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народний депутат Дмитрук виступив проти заборони "московської церкви" в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, якою була перша реакція Росії на прийняття закону про заборону УПЦ МП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини