Головна Новини Політика України 2024 Напдеп назвав категорію, яка дає право звільнитись з армії за власним бажанням
commentss НОВИНИ Всі новини

Напдеп назвав категорію, яка дає право звільнитись з армії за власним бажанням

Олексій Гончаренко повідомив, що новий закон про мобілізацію передбачає можливість піти зі служби за власним бажанням для певної групи населення.

11 квітня 2024, 14:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Народний депутат від партії "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко заявив, що усі особи з інвалідністю, які проходять військову службу мають право на звільнення. Про це повідомляє портал "Коментарі"з посиланням на заяву Гончаренка в соціальних мережах.

Напдеп назвав категорію, яка дає право звільнитись з армії за власним бажанням

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Олексій Гончаренко заявив, що в законі про мобілізацію є норма, яка дає право на звільнення особам з інвалідністю.

"Є хороші новини для осіб з інвалідністю всіх груп, які проходять службу! В мобілізаційному законі є норма, згідно з якою особи з інвалідністю мають право звільнитись за власним бажанням", — повідомив народний депутат.

Також Олексій Гончаренко вказав, що військові, які потрапили в полон отримали право на демобілізацію.

"Демобілізація тих, хто пройшов полон, буде відбуватись за власним бажанням. Тобто якщо ви хочете залишитись у війську – це ваше право", — наголосив нардеп.

Крім того, за словами Гончаренка у новому законі про мобілізацію передбачені виплати тим, хто воює "на нулі". Таким чином до зарплати 20-25 тис. та бойових у 100 тис. додається ще 70 тис.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, хто матиме відстрочку згідно з новим законопроєктом про мобілізацію в Україні. Зокрема відстрочку від мобілізації можуть отримати деякі групи студентів, осіб з інвалідністю, опікунів, тих, хто має трьох та більше дітей та інші категорії.

Також "Коментарі" писали про капітана Збройних сил, який розкритикував законопроєкт про мобілізацію. За словами офіцера, ухилянти отримали додатковий інструмент, який можна використати, щоб уникнути армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини