Головна Новини Політика України 2024 Офіцер ЗСУ назвав нову лазівку для ухилянтів в законопроєкті про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіцер ЗСУ назвав нову лазівку для ухилянтів в законопроєкті про мобілізацію

Капітан ЗСУ відреагував на скасування демобілізації та нові можливості ухилення від мобілізації в Україні для ухилянтів.

10 квітня 2024, 13:55 comments8073
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військовик у відставці та колишній народний депутат Ігор Лапін заявив, що влада має бути чесна з суспільством щодо питання демобілізації військових. Також,  офіцер ЗСУ розкритикував законопроєкт про мобілізацію за новий інструмент для ухилянтів.

Офіцер ЗСУ назвав нову лазівку для ухилянтів в законопроєкті про мобілізацію

Ігор Лапін. Фото з відкритих джерел

В ефірі телеканалу "Еспресо" 54-річний Ігор Лапін заявив, що владі потрібно пояснити ситуацію щодо термінів демобілізації.

"І сьогодні нам намагаються розказати про те, що напишуть ще якийсь закон. Але в цьому законі вже є стаття. Там є цифра 36, чи 24, чи 18 місяців. В цій статті є фраза — з моменту підписання закону, чи з моменту, коли людина мобілізувалася у 2022 році. Тоді чесно скажіть тим, хто вже відвоював три роки, що вам ще три роки. Треба бути чесними з суспільством, тому що брехня вбиває", — сказав Лапін.

Офіцер ЗСУ також прокоментував правку за якою з нового законопроєкту забрали кримінальну відповідальність за відмову проходити ВЛК. За словами Лапіна, це може стати додатковим інструментом, який дозволить ухилятися від мобілізації.

"Тобто приходить ухилянт по повістці й каже: я не ухилянт, я прийшов, але я не піду на ВЛК. І тоді йому буде штраф. Тому що без медкомісії не можна мобілізовувати", — наголосив Ігор Лапін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, хто матиме відстрочку згідно з новими правками у законопроєкті про мобілізацію в Україні.

Також "Коментарі" писали про нові штрафи та терміни для ухилянтів, які не оновлять дані свого реального місця проживання у ТЦК. Якщо раніше мінімальний штраф був 3100 гривень, то тепер він зросте до 17 тис. гривень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини