Головна Новини Політика України 2024 На голову ВР Стефанчука подали в суд. У чому справа
commentss НОВИНИ Всі новини

На голову ВР Стефанчука подали в суд. У чому справа

Нардеп Марія Іонова подала на спікера Руслана Стефанчука в суд. За її словами, вона змушена захищатися і відстоювати свої права. Про це політик сказала в ефірі «Еспресо». Мова йде про обмеження права депутатів здійснювати відрядження

15 березня 2024, 14:49 comments3194
Поділіться публікацією:

Народний депутат Марія Іонова розповіла, що голова Верховної Ради обмежує народних депутатів у праві їздити за кордон у відрядження. За її словами, дійшло до того, що члени комітету із закордонних справ не здійснили жодного міжнародного візиту.

На голову ВР Стефанчука подали в суд. У чому справа

Руслан Стефанчук

Як підкреслила Іонова, такі дії голови Верховної Ради виглядають абсурдно. За її словами, іноземні політики під час онлайн-зустрічей запитують, чому українські депутати не приїжджають в ту чи іншу країну. Іонова каже, що змушена їм у дуже м’якій формі пояснювати, чому так відбувається, у іншому разі можуть з’явитися питання до розвитку демократії в країні.

Тобто, на думку Іонової, мова йде про "злочинні дії влади", тому вона і подала в суд на голову Верховної Ради Руслана Стефанчука, який, зокрема, обмежує її діяльність.

"Так, я подала в суд, бо на мене нападають і я захищаюся",
— підкреслила нардеп.

Також політик додала, що вона захищатиме своє право працювати.

Окрім того, народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі опублікував статистику по депутатам, які зараз знаходяться у відрядженні за кордоном. За його інформацією, за кордоном перебувають 7 депутатів із фракції "Слуга народу", 6 депутатів із колишньої ОПЗЖ, один депутат із фракції "Голос". Також політик додав, що є також відрядження за листами спецслужб, але скільки їх відбувається, такої інформації у Верховній Раді немає.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді відбувається мінікриза. 14 березня відбулося перше пленарне засідання за останніх три тижні, але воно протривало не більше години. У залі не вистачало голосів для того, щоб розглядати законороєкти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олекса

15 березня 2024, 16:09

Ця зетварюка знищила парламентаризм в УКРАЇНІ.


Новини