Головна Новини Політика України 2024 Нардепи збираються блокувати трибуну Верховної Ради: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепи збираються блокувати трибуну Верховної Ради: що відбувається

Питання заборони УПЦ МП викликало сварки в Раді

23 липня 2024, 12:30 comments1709
Поділіться публікацією:

Представники опозиційної "Європейської Солідарності" заявили в Верховній Раді, що після двох перших голосувань про продовження воєнного стану та мобілізації будуть блокувати трибуну парламенту. На такий крок опозиція вимушена піти через відмову монобільшості ставити закон про заборону УПЦ Московського патріархату. Як інформує портал "Коментарі", про це у себе е в Телеграм повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

Нардепи збираються блокувати трибуну Верховної Ради: що відбувається

Верховна Рада. Фото: із відкритих джерел

Парламентар спрогнозував, трибуна ВР може бути заблокованою на декілька днів.

В той же час нардеп "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко написав у себе в Телеграм, що саме фракція "Слуга народу" разом із залишками забороненої в Україні "ОПЗЖ" проголосували проти внесення у порядок денний питання про заборону УПЦ МП, цим самим не залишивши опозиції іншого вибору, як блокувати трибуну Ради.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у суспільстві активно обговорюють законопроєкт №8371, яким пропонують заборонити УПЦ МП в Україні.

Війна Росії проти України загострила питання впливу Російської православної церкви (РПЦ) на релігійні організації в Україні, зокрема на Українську православну церкву Московського патріархату (УПЦ МП). У зв'язку з цим, у Верховній Раді України було зареєстровано законопроєкт № 8371 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих з державою-агресором". Цей законопроєкт пропонує заборонити діяльність релігійних організацій, які мають центри впливу в країні-агресорі, а також пов'язані з діяльністю, що загрожує національній безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини