Головна Новини Політика України 2024 Мінсоцполітики втрапило в черговий скандал: до чого договорилась Жолнович
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінсоцполітики втрапило в черговий скандал: до чого договорилась Жолнович

Міністр Жолнович не розуміє, що люди, які через війну втратили все, потребують допомоги від держави

23 серпня 2024, 12:06 comments2988
Поділіться публікацією:

Міністра соціальної політики Оксану Жолнович звинуватили в маніпуляціях після її заяви про те, що її міністерство не є міністерством виплат, тому всі українці не можуть розраховувати на підтримку від держави.

Мінсоцполітики втрапило в черговий скандал: до чого договорилась Жолнович

Оксана Жолнович

При цьому, як відзначає експерт у сфері соціальної політики Андрій Павловський, ніхто і ніколи не заявляв, що 100% населення має отримувати соціальні виплати від держави. Це, каже експерт, типова підміна понять, покликана приховати нездатність міністерства впоратися з обов'язками.

"У країні триває жорстока кровопролитна війна, мільйони українців втратили свої будинки, роботу, здоров'я, а багато — своїх близьких.  Мільйони переселенців, поранених і покалічених солдатів щодня потребують соціальної допомоги держави. І що пропонує їм пані Жолнович? Замість реальної підтримки від держави — риторику про "людську спроможність і стійкість", — відзначив Павловський.

За його словами, якщо міністерство не здатне виконувати свою пряму соціальну функцію – допомагати нужденним, то не зрозуміло, навіщо воно взагалі потрібне.

"Якщо Жолнович здається, що залежність від державної підтримки – це погано, то нехай спробує особисто, віч-на-віч, пояснити це тим, хто втратив все через війну. Ті, хто щодня стикаються з неможливістю звести кінці з кінцями, хто бачить, як руйнується їхнє життя, явно не поділяють оптимізму та філософських ліберал-міркувань пані міністерки", — відзначив Павловський.

На його думку, Жолнович має нарешті зрозуміти, що означає бути на боці народу у скрутний час, які насправді потребують реальної допомоги.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, Жолнович вважає, що її міністерство не слід сприймати лише, як структуру, яка займається соціальними виплатами. Жолнович вказує, що головне її завдання сформувати стійкість та самостійність кожного українця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини