Головна Новини Політика України 2024 "Ми не міністерство виплат": у Мінсоцполітики закликали українці менше покладалися на державу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми не міністерство виплат": у Мінсоцполітики закликали українці менше покладалися на державу

Оксана Жолнович вважає, що завдання держави - створити умови, щоб кожна людина мала можливість для розвитку.

22 серпня 2024, 10:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерка соцполітики Оксана Жолнович вважає, що її міністерство не слід сприймати лише, як структуру, яка займається соціальними виплатами. Жолнович вказує, що головне її завдання сформувати стійкість та самостійність кожного українця.

"Ми не міністерство виплат": у Мінсоцполітики закликали українці менше покладалися на державу

Міністерка соцполітики Оксана Жолнович. Фото з відкритих джерел

Очільниця Мінсоцу Оксана Жолнович в інтерв’ю "Укрінформу" розповіла про те, які, на її думку, мають статись зміни філософії соціальної підтримки і соціальної політики.

"Мінсоцполітики – про супровід, про послугу, про людиноцентричність. Ми не "міністерство виплат", ми – міністерство, яке формує людську спроможність і стійкість кожної людини. Завдання держави – створити умови, щоб кожна людина відчувала себе впевнено, самостійно, мала можливості для розвитку", – сказала Жолнович.

Міністерка соцполітики пояснює, що держави не мають ставити собі завдання забезпечити населення на 100%, адже тоді, за її словами виникають "залежності". Як приклад Жолнович вказує на СРСР.

"Такі відносини формував Радянський Союз. Коли всі були бідні, стояли в черзі на житло, і держава постійно маніпулювала – дати допомогу чи не дати", – сказала міністерка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні хочуть скасувати бідність, тобто анулювати прожитковий мінімум. Цю ідею розкритикував колишній міністр соціальної політики України Андрій Рева, який назвав цей показник не виплатою, а соціальним стандартом.

Також "Коментарі" писали про рейтинг міністерств України за інформуванням про свою діяльність. У нижній частині списку опинились Мінагрополітики, Мінсоцполітики та Мінстратегпром.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини