Головна Новини Політика України 2024 Міноборони закликало ВР негайно ухвалити резонансний законопроект: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони закликало ВР негайно ухвалити резонансний законопроект: про що мова

В Міноборони закликали парламент негайно ухвалити законопроект про військову поліцію

7 червня 2024, 19:49 comments2165
Поділіться публікацією:

Міноборони звернулося до парламенту із закликом невідкладно прийняти законопроект про військову поліцію.

Міноборони закликало ВР негайно ухвалити резонансний законопроект: про що мова

Міноборони

Зокрема, у повідомленні оборонного відомства в Телеграмі вказано, що вони просять народних обранців визначити законопроект № 6569-д, як пріоритетний і повернутися до його розгляду після додаткових консультацій.

"Фахівці МОУ спільно з Генштабом та Військовою службою правопорядку готові співпрацювати з депутатами для вдосконалення цього важливого документа",
— сказано у повідомленні. 

В Міноборони підкреслили, що створення інституту військової поліції є критично важливим для забезпечення правопорядку у Збройних силах України. Зокрема, кажуть в міністерстві, в частині дотримання стандартів НАТО, а також розвитку системи, яка забезпечить справедливість та ефективний захист прав військовослужбовців. 

При цьому у відомстві підкреслили, що пріоритетом Міністерства оборони України є створення всієї вертикалі військової юстиції: військової поліції, військової прокуратури та військових судів.

"Це крок, необхідний для зміцнення обороноздатності нашої країни та забезпечення правопорядку в армії",
— додали у Міноборони.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, в Україні повинна бути дуже справедлива та дуже якісна військова юстиція. При цьому він підкреслив, що вона повинна діяти в комплексі і включати взаємодію військової поліції, військової прокуратури, військових адвокатів та судів. Спікер підкреслив, що така спеціалізована юстиція має займатися виключно правопорушеннями у військовій сфері. При цьому Стефанчук поясний, чому законопроект про військову поліцію було знято з порядку денного. За його словами, люди просто хочуть бачити загальну картину військової юстиції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини