Головна Новини Політика України 2024 Мінікриза в дії. ВР скасувала засідання оборонного комітету і планує відмінити пленарні засідання
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінікриза в дії. ВР скасувала засідання оборонного комітету і планує відмінити пленарні засідання

Як відзначив у Телеграмі нардеп Ярослав Железняк, в Верховній Раді зараз відбувається мінікриза. За його словами, відмінено засідання оборонного комітету, який розглядає правки в законопроєкт по мобілізації

13 березня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Як повідомила у Фейсбуці нардеп Мар’яна Безугла, голова оборонного комітету скасував засідання, на якому мали продовжити розглядати правки до законопроєкту про мобілізацію, яких подано понад 4 000. До цього часу, відзначила політик, депутати близько місяця просто обговорювали правки без прийняття будь-яких рішень.  

Мінікриза в дії. ВР скасувала засідання оборонного комітету і планує відмінити пленарні засідання

Мінікриза у Верховній Раді

"І ці люди намагалися мене звільнити? Державники",
- відзначила нардеп.

Разом з тим, народний депутат Ірина Геращенко заявила, що скасування засідання оборонного комітету свідчить про те, що влада просто самоусунулася від законопроєкту про мобілізацію.

"Хоч два місяці тому звинувачувала військове керівництво, що, мовляв, вони не дають пропозицій щодо мобілізації, а потім вимагали від ВР негайного прийняття",
- підкреслила нардеп.

Більше того, за її інформацією, планується скасування пленарних засідань Верховної Ради, які мали б відбутися наступного тижня. Начебто таке рішення хочуть прийняти, бо спікер Руслан Стефанчук та інші народні депутати планують провести закордонні візити.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що оборонний комітет проголосував за відміну покарання для ухилянтів у вигляді замороження їх рахунків, блокування банківських карт та обмеження у праві користування транспортними засобами.

Після такого рішення депутатів голова комітету закрив його роботу.

Разом з тим, народні депутати не мають наміру здаватися у питанні щодо покарання чоловіків, які ухиляються від мобілізації. За їх словами, треба знайти вихід, адже просто накладання штрафу не є дієвою моделлю і не змусить чоловіків прийти у ТЦК.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини