Головна Новини Політика України 2024 Влада не здається. У ВР зберуть нардепів, щоби вирішити проблему з покаранням ухилянтів
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада не здається. У ВР зберуть нардепів, щоби вирішити проблему з покаранням ухилянтів

У Верховній Раді все ж мають намір прийняти рішення, які дозволять карати чоловіків, які ухиляються від мобілізації, про це в коментарі Liga.net повідомив нардеп Юрій Здебський. За його словами, для обговорення зберуть нардепів

12 березня 2024, 17:43
Поділіться публікацією:

Як повідомив Юрій Здебський, потрібно вирішувати проблему із покаранням чоловіків, які ухиляються від мобілізації. За його словами, правда в тому, що просто штрафи жодним чином не вирішать проблему. Він підкреслив, що цей механізм впливу на ухилянтів не працює. Саме тому, додав політик, Верховна Рада продовжить пошуки способів того, як змусити чоловіків не уникати мобілізації.

Влада не здається. У ВР зберуть нардепів, щоби вирішити проблему з покаранням ухилянтів

Мобілізація в Україні

Більше того, говорить Здебський, уже прийнято рішення зібрати народних депутатів Верховної Ради, аби у стінах парламенту розглянути питання щодо покарання ухилянтів.

Разом з тим, як повідомила у Фейсбуці нардеп Мар’яна Безугла, на засіданні оборонного комітету не вистачило голосів, щоби обмежити права чоловіків, які ухиляються від мобілізації.

Сама Безугла повідомила, що голосувала за зняття норми, бо вона прописана некоректно і не корелює з КУпАП та ККУ.

"А без відповідальності — це просто вийшла б репресивна політична заява і породила б додаткові корупційні ризики, наче в ТЦК СП їх нам вже мало",
— підкреслила нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що на засіданні оборонного комітету з перевагою в один голос ухвалено рішення не обмежувати права ухилянтів у частин замороження їх рахунків, блокування банківських карток та обмеження прав у керуванні транспортними засобами. Загалом відомо, що до цієї норми законопроекту про мобілізації було внесено понад 300 правок.

Після того, як депутати сказали своє слово, засідання оборонного комітету закрили. Очевидно, було ухвалене не те рішення, на яке очікувала влада.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини