Головна Новини Політика України 2024 Масштабна відставка міністрів: чи можуть зміни в уряді змінити ситуацію в країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Масштабна відставка міністрів: чи можуть зміни в уряді змінити ситуацію в країні

Народний депутат Андрій Осадчук має сумніви, що звільнення міністрів вплинуть на роботу уряду.

4 вересня 2024, 10:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

На початку вересня щонайменше шість міністрів написали заяви на звільнення. Як вказує народний депутат Давид Арахамія після звільнень та нових призначень понад 50% штатної чисельності КМУ зазнає змін. Однак нардеп Андрій Осадчук вважає, що зміна міністрів не вплине на ефективність роботи уряду.

Масштабна відставка міністрів: чи можуть зміни в уряді змінити ситуацію в країні

Будинок Уряду України. Фото з відкритих джерел

Народний депутат Андрій Осадчук прокоментував масштабне звільнення міністрів. За його словами, це спроба "навести лад в уряді", адже деякі посади понад рік залишалась вакантними.

"Щодо анонсованих кадрових змін в уряді, то думаю, що це ніяк не вплине. Бо напевно найбільшою вадою поточного моменту української демократії є те, що всі рішення приймаються в одному кабінеті фактично однією людиною, можливо, двома", — говорить Осадчук.

Осадчук вважає, що перестановка міністрів не вплине на якість роботи уряду. Нардеп пояснює це тим, що більшість звільнених посадовців змінять свої посади, але залишаться в уряді.

"Дехто все-таки "вилітає", я так розумію, Малюську повністю "списують на берег", а всі інші – перестановка ліжок в одному і тому самому закладі. Сильно сумніваюсь, що це матиме якісь суттєві зміни в ефективності роботи уряду та команди президента, бо цього не може статися через те, що це ті самі люди", — заявив Осадчук.

Як вказує народний депутат Ярослав Железняк, частину міністерств буде об’єднано. За його словами Мін’юст приєднають до євроінтеграції, а Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій об’єднають з Мінрегіон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лише один міністр з команди Зеленського залишився на своїй посаді з 2019 року.

Також "Коментарі" писали, що стало остаточно зрозуміло, чи йде міністр закордонних справ Олексій Кулеба у відставку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини