Головна Новини Політика України 2024 Комбат-штурмовик: ВР, ОП, уряд, органи влади повинні мобілізувати 50% своїх співробітників
commentss НОВИНИ Всі новини

Комбат-штурмовик: ВР, ОП, уряд, органи влади повинні мобілізувати 50% своїх співробітників

Журналіст Юрій Бутусов опублікував у Фейсбуці розмову із комбатом-штурмовиком із приводу законопроєкту про мобілізацію. Він вважає, що чиновники також мають підлягати мобілізації

10 квітня 2024, 13:28
Поділіться публікацією:

Комбат-штурмовик виступив категорично проти бронювання для представників правоохоронних органів і працівників державних органів влади. На його думку, патрульна поліція може займатися безпосередньо своєю роботою, а от всі інші правоохоронні органи повинні мобілізувати на фронт щонайменше половину свого апарату. При цьому військовий вважає, що мобілізувати правоохоронців потрібно не в спецназ, а відправити на поповнення лав піхотинців.

Комбат-штурмовик: ВР, ОП, уряд, органи влади повинні мобілізувати 50% своїх співробітників

Мобілізація в Україні

"Верховна Рада, Офіс президента, уряд, усі органи влади — мають мобілізувати 50% своїх співробітників-чоловіків. Влада має дати приклад захисту Батьківщини, а не ухиляння від мобілізації"
, — підкреслив військовий.

Тобто, додав він, все, що не працює заради оборони, повинно дати частину людей на війну.

Окрім того, комбат-штурмовик переконаний, що за мобілізацію в країні повинні відповідати вмотивовані та компетентні люди. Він переконаний, що Міноборони та ТЦК взагалі нічого не роблять, а просто чекають на добровольців та тих, кого інколи затримують на вулиці. За його словами, така робота привела до того, що в Києві за місяць мобілізують лише сотню чоловіків.

Щоб покращити ситуацію із мобілізацією, військовий радить закріпити бригади для комплектування за конкретними військкоматами. Тоді, на його думку, ситуація зміниться.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що оборонний комітет Верховної Ради завершив роботу над законопроєктом про мобілізацію. Зокрема, народні депутати скасували весь розділ, який стосувався демобілізації та термінів її проведення. Експерти називають таке рішення фейлом влади, адже військові на фронті рахували дні до того, щоб отримати змогу поїхати додому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини