Головна Новини Політика України 2024 Військові рахували дні. Скасування демобілізації дорого коштуватиме владі
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові рахували дні. Скасування демобілізації дорого коштуватиме владі

Оборонний комітет вирішив скасувати демобілізацію військових після 36 місяців. Як відзначають експерти, такий фейл буде дорого коштувати владі, адже хлопці на нулі рахували дні, коли зможуть поїхати додому

10 квітня 2024, 12:20 comments1205
Поділіться публікацією:

Демобілізації через 36 місяців служби не буде, навіть за рішенням Ставки, про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко. За його словами, Комітет з національної безпеки та оборони за поданням Кабінету міністрів повністю прибрав розділ про терміни служби з мобілізаційного законопроєкту. Пізно ввечері 9 квітня було прийнято відповідне рішення.

Військові рахували дні. Скасування демобілізації дорого коштуватиме владі

Мобілізація в Україні

При цьому політтехнолог Олег Постернак називає таке рішення про скасування демобілізації – фейлом.

"Скажу так, я не уявляю як зараз Банкова вирулить цей фейл із вилученням із мобілізаційного законопроєкту права на демобілізацію нинішніх військовослужбовців. Особливо після того, як Зеленський зробив цю тему флагманом комунікації. Родичі мали сподівання. Хлопці навіть рахували дні"
, — відзначив експерт.

За його словами, осад може дорого коштувати.

"Адже вкинутий УП лист Сирського із проханням вилучити демобілізацію наче спеціально робить його "винуватим" в очах обуреного суспільства. Хоча без рішення вище це питання не могло навіть зʼявитись. Або це політичний фінт, коли Президент стукне кулаком і депутати візьмуть під виконання. Але не дуже схоже"
, — відзначив Постернак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що оборонний комітет прийняв рішення про скасування демобілізації. Окрім того, він захистив права чоловіків, які ухиляються від мобілізації. Їх пропонують лише обмежити у праві керування транспортними засобами. При цьому оборонний комітет вирішив відмовитися від мотиваційних винагород, як то разова виплата при першому підписанні контракту. Як кажуть військові, такий законопроєкт рівно нічого не змінить в процесі мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини