Головна Новини Політика України 2024 Комітет Ради підтримав законопроєкт про податок на солодкі напої: як зростуть ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

Комітет Ради підтримав законопроєкт про податок на солодкі напої: як зростуть ціни

В Україні можуть зрости ціни на солодкі напої через новий акцизний збір. Комітет з питань фінансів рекомендував прийняти новий законопроєкт, який передбачає податок на води з цукром.

17 липня 2024, 17:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував прийняти законопроєкт N9032-1 нардепа від "Слуги народу" Михайла Радуцького щодо запровадження акцизного податку на води, які у своєму складі мають цукор або інші підсолоджувачі.

Комітет Ради підтримав законопроєкт про податок на солодкі напої: як зростуть ціни

В Україні може з'явитись податок на солодкі води. Фото з відкритих джерел

Комітет з питань фінансів 16 голосами підтримав запровадження податку на солодку воду з наступного року. Четверо членів комітету утрималось, один голосував проти. Згідно з законопроєктом ставка податку становитиме 0,1 євро за літр напою.

"Дана законодавча ініціатива покликана сприяти захисту здоров’я людей шляхом запровадження додаткових податкових механізмів, спрямованих на зменшення споживання населенням цукру та підсолоджувальних речовин", — заявив Гетьманцев.

Платниками податку стануть виробники та імпортери солодких напоїв. У законопроєкті вказано, що завдяки податку на солодкі напої бюджет України отримає 7,5 млрд гривень додаткових доходів.

За словами народного депутата Ярослава Железняка у такому випадку ціна зросте на 4 гривні за літр. Крім того, нардеп вказав на складність адміністрування та контроль за виконанням закону на солодку воду.

"У мене багато запитань щодо банального адміністрування та контролю. Особливо щодо малих виробників та кафе, які умовно роблять власний лимонад", — пише Железняк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні планували ввести податок на бездітність. Автор скандального законопроєкту відреагував на критику громадськості.

Також "Коментарі" писали про законопроєкт, який дозволяв ув'язненим зменшити термін перебування у в'язниці за прочитані книги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини