Головна Новини Політика України 2024 Керівники прокуратур поспіхом звільняються: пенсій більше не буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Керівники прокуратур поспіхом звільняються: пенсій більше не буде

Прокурори не зможуть одночасно отримувати пенсії та зарплати

сьогодні, 20:17
Поділіться публікацією:

В Україні продовжуються масштабні перевірки прокуратур — причиною цього стало викриття зловживань службовим становищем. У Хмельницькій області чимало прокурорів оформили собі інвалідність та отримували “додатковий” прибуток. Генеральний прокурор Андрій Костін розповів про проміжні результати перевірок, повідомляє портал “Коментарі”. 

Керівники прокуратур поспіхом звільняються: пенсій більше не буде

Ілюстративне фото

Він зазначив, що заходи із запобігання зловживанням тривають, шість керівників обласних та спеціалізованих прокуратур написали заяви про звільнення.

“П’ять керівників обласних прокуратур та керівник однієї зі спеціалізованих прокуратур у сфері оборони написали заяви про звільнення з посад. Це керівники Запорізької, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Черкаської обласних прокуратур та спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону. Всі вони отримували підвищені пенсії у зв’язку з вислугою років, призначені за рішенням суду”, — зазначив він. 

Генпрокурор зазначив, що триває службове розслідування щодо правомірності набуття прокурорами статусу особи з інвалідністю та нарахування прокурорам пенсійних виплат.

За його словами, зміняться умови нарахування пенсій та зарплат прокурорам. Рада прокурорів підтримала внесення змін до Закону України "Про прокуратуру", які покликані унеможливити для прокурорів отримання пенсій одночасно із заробітною платою. 

“Згідно з цими пропозиціями, виплата пенсії за вислугу років прокурорам буде здійснюватися лише після їх звільнення з роботи. Тобто за принципом: або зарплата, або пенсія. Відповідні напрацювання будуть передані суб’єкту законодавчої ініціативи”, — наголосив Генпрокурор.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Генпрокурор Костін подав у відставку. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини