Головна Новини Політика України 2024 Після засідання РНБО за участі Зеленського генпрокурор Костін подав у відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Після засідання РНБО за участі Зеленського генпрокурор Костін подав у відставку

Костін подав у відставку після серії скандалів із отриманням прокурорами «інвалідностей»

сьогодні, 17:24
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський провів засідання РНБО, на якому було розглянуто низку скандалів, щодо отримання прокурорами так званих "інвалідностей".

Після засідання РНБО за участі Зеленського генпрокурор Костін подав у відставку

Андрій Костін

Як відзначив після засідання РНБО генпрокурор Андрій Костін, така ситуація є дійсно, аморальною. Він додав, що зараз на всіх рівнях в державі тривають перевірки, розслідуються кримінальні провадження. За його словами, багато ганебних фактів зловживань встановлено і в системі органів прокуратури України.

"Вважаю абсолютно правильною позицію Президента України Володимира Зеленського щодо того, що мають бути не лише скасовані всі неправомірні рішення щодо надання інвалідностей, відповідних пенсійних та інших нарахувань, мають бути не лише чіткі законодавчі та організаційні зміни, але й персональна відповідальність. У тому числі, політична відповідальність", — відзначив Костін.

При цьому він підкреслив, що з огляду на таку ситуацію він прийняв рішення подати у відставку.

"Я вдячний Президенту України та Верховній Раді України за довіру. Але в даній ситуації вважаю правильним заявити про звільнення з посади Генерального прокурора", — відзначив Костін.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Костін повідомив про масштабне розслідування із приводу інформації про те, що службовці масово отримують інвалідності, щоб уникнути служби в армії. За його інформацією, на сьогодні встановлено, що 61 прокурор органів прокуратури Хмельниччини має інвалідність. Це Хмельницька обласна прокуратура та окружні прокуратури Хмельницької області. 80% з них — 50 осіб — отримали інвалідність до початку повномасштабного вторгнення. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини