Головна Новини Політика України 2024 Генпрокурор прокоментував втечу Дмитрука за кордон: дав йому останній шанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Генпрокурор прокоментував втечу Дмитрука за кордон: дав йому останній шанс

Костін дав Дмитрику останній шанс

27 серпня 2024, 16:18
Поділіться публікацією:

Правоохоронні органи України розслідують обставини втечі народного депутата Артема Дмитрука за кордон, повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін під час форуму "Україна 2024. Незалежність".

Генпрокурор прокоментував втечу Дмитрука за кордон: дав йому останній шанс

Андрій Костін

При цьому Костін зазначив, що наразі ведеться активне розслідування, під час якого з'ясовуються особи всіх, хто міг бути причетним до організації нелегального перетину кордону Дмитруком. Генпрокурор підкреслив, що ситуація викликала серйозне обурення як у суспільстві, так і у нього особисто. Він висловив здивування, чому в інших випадках прикордонники успішно затримують втікачів, а в цьому випадку Дмитрук зумів безперешкодно покинути країну.

За словами Костіна, кримінальне провадження було розпочато негайно після виявлення факту нелегального перетину кордону. Слідчі та працівники Державної прикордонної служби працюють майже цілодобово, щоб встановити всі обставини і виявити осіб, які могли допомагати Дмитруку. Костін також повідомив, що втеча нардепа відбулася через кордон з Придністров’ям, і наразі є інформація про його можливе перебування в інших країнах.

Генпрокурор підкреслив, що Дмитрук ще має можливість добровільно з’явитися на допит, який заплановано на четвер і п’ятницю. У разі неявки, будуть застосовані правові механізми, такі як оголошення в розшук та звернення до суду з вимогою про екстрадицію.

Костін наголосив на необхідності посилення контролю за кордонами між пунктами пропуску, щоб запобігти подібним інцидентам у майбутньому. Він також зазначив, що випадки нелегального перетину кордону стосуються не лише Дмитрука, але й інших депутатів, і що в конкретному випадку з Дмитруком затримання було неможливим через правові нюанси.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 25 серпня Генеральна прокуратура оголосила підозру Дмитруку, а Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом його незаконного перетину кордону. При цьому в Молдові повідомили, що Дмитрук не повідомив про те, що є нардепом, коли перетнув кордон. У країні його прийняли як звичайного громадянина, який покинув територію, де йде війна.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини