Головна Новини Політика України 2024 У Молдові вперше пояснили, чому пропустили скандального нардепа Дмитрука до країни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Молдові вперше пояснили, чому пропустили скандального нардепа Дмитрука до країни

У молдавському МЗС кажуть, що не могли не впустити Дмитрука

27 серпня 2024, 14:30 comments1726
Поділіться публікацією:

Депутат Верховної Ради Артем Дмитрук не заявляв, що є народним депутатом України, коли перетнув кордон із Молдовою. У країні його прийняли як звичайний громадянин, який залишив територію, де йде війна. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Радіо Свобода" зробив міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос.

У Молдові вперше пояснили, чому пропустили скандального нардепа Дмитрука до країни

Артем Дмитрук. Фото: з відкритих джерел

Відповідаючи на запитання, як Дмитрукові вдалося проїхати транзитом через Молдову, нелегально залишивши Україну, Ефрос зазначив, що існують міжнародні норми, які забезпечують вільне пересування громадян. Він наголосив, що особливо це стосується громадян України, які приїжджають із зони конфлікту, з території, де йде війна.

"Згідно з Женевською конвенцією, ми зобов'язані надати їм безпечне місце. Він жодним чином не заявляв, що є членом українського парламенту. Він перетнув кордон як звичайний громадянин", — сказав глава молдавського МЗС.

Глава МВС Молдови додав, що молдавська сторона виконала свої зобов'язання: в'їзд нардепа задокументували, після чого він залишив країну через міжнародний аеропорт Кишинева.

"Це все, чим ми можемо поділитися з цього приводу", — підсумував міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — екс-радник голови ВП Арестович, екс-учасник "Ліги сміху" Ханумак, нардеп Дмитрук та багато інших впливових та медійно відомих чоловіків призовного віку знаходять можливості виїжджати за кордон, не повертаючись назад, тоді як більшості чоловіків це заборонено. При цьому вже після того, як ті поїхали, влада починає хмурити брови та говорити про зраду, чомусь відмовляючись діяти на випередження. Ось і зараз президент Зеленський оголосив, що збирає нараду з приводу зрадників, які втекли з України. Чи допоможуть ці наради змінити стан справ у країні? Чому зрештою відомі та впливові представники чоловічої статі досі можуть залишати межі країни і навіть після цього не соромляться про це заявляти, записуючи відео з-за кордону? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини