Головна Новини Політика України 2024 Галущенка зловили на черговій брехні: у чому звинувачують
commentss НОВИНИ Всі новини

Галущенка зловили на черговій брехні: у чому звинувачують

Міністр енергетики збрехав нардепам, обіцяючи надати інформацію про запуск подарованої США газотурбінної установки

8 серпня 2024, 16:39
Поділіться публікацією:

Народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі оприлюднив "черговий кейс брехні" міністра енергетики Германа Галущенка. Цього разу він стосується "Енергоатому" та запуску ним подарованої США через USAID газотурбінної установки.

Галущенка зловили на черговій брехні: у чому звинувачують

Герман Галущенко

Як відзначив Железняк, компанія не могла її підключити 16 місяців – з лютого 2023 року. Весь цей час на підключення витрачалися десятки мільйонів гривень.

"В червні колеги на енергетичному комітеті спитали у міністра Галущенка, коли реально установка була підключена. Міністр в своєму стилі відмовився відповідати прямо та пообіцяв надати деталі, якщо надійде офіційний депутатський запит", — повідомив політик.

За його словами, нардеп Макс Хлапук направив такий запит, де чітко спитав, коли установку ввели в експлуатацію, та чому так багато часу пішло на її підключення, скільки на це пішло коштів, і чому газотурбінну установку віддали "Енергоатому" в першу чергу.

"Ну і тут починається найцікавіше. Перше. Міністр, як завжди, уникнув відповіді та перекинув запит на "Енергоатом". З недолугістю піарників "Енергоатома" ви вже знайомі. Тому вони не придумали нічого кращого, як відписати депутату, що вся інформація, яку він запитує, або для службового користування, або комерційна таємниця. І взагалі такі питання шкодять репутації держави", — розповів Железняк.

За його словами, виходить, що Галущенко знову збрехав, адже під стенограму обіцяв надати всю необхідну інформацію, якщо буде відповідний запит.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністра Галущенка уже звинувачували у брехні, коли він запевняв народних депутатів в тому, що на Південноукраїнській АЕС не було жодної аварії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини