Головна Новини Політика України 2024 Данілова таки відправляють в Молдову. Зеленський пояснив своє рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Данілова таки відправляють в Молдову. Зеленський пояснив своє рішення

Колишній секретар РНБО Олексій Данілов таки їде послом в Молдову, про це повідомив президент Володимир Зеленський. За його словами, він уже погодив таке призначення

29 березня 2024, 20:10
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський повідомив про те, що колишній секретар РНБО Олексій Данілов продовжуватиме роботу в інтересах України, проте на дипломатичному напрямку.

Данілова таки відправляють в Молдову. Зеленський пояснив своє рішення

Олексій Данілов

Як підкреслив очільник України, він уже погодив кандидатуру Данілова на посаду посла в Молдові.

За словами Зеленського, Данілов саме так бачив свою подальшу роботу в інтересах країни.

"Він говорив мені саме про таке бачення своєї подальшої роботи на Україну", – підкреслив президент.

Окрім того, Зеленський звернув увагу на те, що через двосторонню взаємодію, а також у зв’язку із безпековими викликами Молдова є для України надзвичайно важливою державою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря РНБО і заявив, що він продовжить свою роботу на дипломатичному фронті.

Спершу з’явилася інформація про те, що Данілов відправиться працювати послом в Норвегію. Проте 29 березня з’явилася інформація про те, що він стане послом у Молдові.

На користь цієї версії свідчив опублікований указ президента Володимира Зеленського, яким він звільнив Марка Шевченка з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Молдова. Відомо, що Шевченко працював послом у цій країні з 2020 року.

При цьому колишній посол України в США Валерій Чалий відзначив, що Молдова є надзвичайно складною країною для роботи, особливо в контексті того, що там доведеться мати справу з російською агентурою. Він підкреслив, що Шевченко дуже добре справлявся з роботою на посаді посла. Чалий припустив, що в цьому йому допоміг багаторічний досвід, а також знання мови країни перебування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини