Головна Новини Політика України 2024 Чому Безугла досі на посаді: через 9 місяців новий провал у Верховній Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Безугла досі на посаді: через 9 місяців новий провал у Верховній Раді

Народну депутатку Мар'яну Безуглу не можуть зняти з посади 9 місяців.

4 вересня 2024, 13:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Верховна Рада провалила голосування за постанову про зняття Марʼяни Безуглої з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки. За постанову проголосували 205 народних депутатів.

Чому Безугла досі на посаді: через 9 місяців новий провал у Верховній Раді

Народна депутатка Мар'яна Безугла. Фото з відкритих джерел

У листопаді 2023 року з’явились перші повідомлення щодо можливого зняття народної депутатки Мар’яни Безуглої з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки. Народна депутатка з партії "Слуга народу" Юлія Яцик заявила, що позиція Безуглої спрямована на "дискредитацію головнокомандувача… та підриває авторитет вищого військового командування".

У січні 2024 року член комітету та нардеп "Батьківщини" Вадим Івченко заявив, що Безуглу відкликали з посади в комітеті, однак за це рішення ще мають проголосувати у ВР. Лише через 9 місяців у Верховній Раді вирішили проголосувати про зняття Марʼяни Безуглої, однак нардепи провали голосування. З партії "Слуга народу" проголосували 124 нардепи з 233.

Як вказує український журналіст Роман Шрайк, Мар’яна Безугла "залишається в обоймі" партії "Слуги народу", попри те, що вийшла з неї.

"Нагадаю, що Безугла вийшла із фракції СН. Тобто формально квоту "слуг" у найважливішому комітеті займає якась позафракційна. Логічно це місце віддати людині зі своєї фракції. Але ж ні. Тому що все це цирк для приїжджих, Безугла як була, так і залишається в обоймі", — вважає Шрайк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Безугла назвала рішення військового командування, що призводять до російських проривів та українських смертей.

Також "Коментарі" писали, що народна депутатка Мар'яна Безугла підтвердила знищення HIMARS.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини