Головна Новини Політика України 2024 Чи пішли депутати на канікули: Стефанчук розставив всі крапки над «і»
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи пішли депутати на канікули: Стефанчук розставив всі крапки над «і»

Голова ВР спростував заяву, що парламент пішов на місячні канікули

24 липня 2024, 11:23
Поділіться публікацією:

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відреагував на чутки про те, що буцімто, парламент пішов на канікули до 20 серпня.

Чи пішли депутати на канікули: Стефанчук розставив всі крапки над «і»

Руслан Стефанчук

"Широко розтиражована заява про те, що нібито Верховна Рада України пішла на канікули, — не відповідає дійсності", — написав Стефанчук у Фейсбуці.

За його словами, починаючи з 24 лютого 2022 року парламент працює у режимі єдиного засідання. Більше того, як стверджує Стефанчук, за цей час жоден народний депутат України не отримав щорічної оплачуваної відпустки, оскільки під час воєнного стану Верховна Рада України не може мати "канікули", щорічні відпустки чи інші технічні перерви у своїй роботі.

Водночас, додав спікер, робота у сесійній залі не є єдиним видом діяльності народних депутатів України. За його словами, кожен із них працює у комітетах, де готуються закони для голосування у залі, у тимчасових спеціальних, тимчасових слідчих комісіях, здійснюють інші заходи парламентського контролю, займаються міжпарламентською діяльністю тощо.

"З огляду на те, що вчора було ухвалено рішення сконцентруватися на доопрацюванні окремих положень Закону №8371 із метою його якнайшвидшого внесення та голосування у залі, парламентарії будуть займатись іншими видами діяльності, зокрема, і тісно пов’язаними з підготовкою цього законопроекту", — відзначив Стефанчук.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що з’явилася інформація, що, буцімто, народні депутати вирішили влаштувати собі місячні канікули і почнуть працювати десь із 20 серпня. Втім, цю інформацію спростувала Оксана Дмитрієва. Вона відзначила, що, дійсно, наступне пленарне засідання планується десь на 20-ті числа серпня, але до того часу депутати працюватимуть в комітетах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини