Головна Новини Політика України 2024 Чи буде мобілізація жінок: в ЦПД дали остаточну відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде мобілізація жінок: в ЦПД дали остаточну відповідь

Центр протидії дезінформації прокоментував інформацію про мобілізацію жінок, яка нібито присутня у новому законопроєкті про мобілізацію в Україні.

10 квітня 2024, 16:08
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Серед українських та закордонних ЗМІ поширилась інформація, що в новому законопроєкті про мобілізацію в Україні передбачена мобілізація жінок. На такі повідомлення відреагували в Центрі протидії дезінформації РНБО України (ЦПД).

Чи буде мобілізація жінок: в ЦПД дали остаточну відповідь

Мобілізація жінок в Україні. Фото з відкритих джерел

В мережу потрапила інформація, що в Україні готують зміни щодо мобілізації жінок, яка буде проходити за зразком Ізраїлю. В Центрі протидії дезінформації спростували такі повідомлення, назвавши їх фейковими та заявили, що це питання не стоїть на порядку денному.

"Нині активно розповсюджується інформація, що буцімто в Україні збираються внести зміни до законодавства щодо мобілізації жінок. Питання мобілізації жінок сьогодні не є актуальним та не розглядається органами влади. Жінки можуть мобілізовуватися до Сил оборони України виключно добровільно. Інше — не планується", — повідомили ЦПД.

У Центрі протидії дезінформації закликали довіряти лише верифікованим джерелам інформації.

Нагадаємо, що Верховна Рада розглядає законопроєкт про мобілізацію, який, за словами народних депутатів, буде поставлено на голосування 10-11 квітня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що капітан ЗСУ відреагував на зміни до законопроєкту про мобілізацію в Україні. За його словами, нові пункти створюють додаткові умови для ухилянтів, щоб уникнути мобілізації. Крім того, існують проблеми з демобілізацією військових. Офіцер ЗСУ закликав владу бути чесною та назвати точну кількість часу, на який потрібно чекати солдатам для демобілізації.

Також "Коментарі" писали про те, хто матиме відстрочку згідно з новим законопроєктом про мобілізацію в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини