Головна Новини Політика України 2024 Це вже переходить будь-які межі. У ВР заявили, що законопроєкт про мобілізацію треба переписати
commentss НОВИНИ Всі новини

Це вже переходить будь-які межі. У ВР заявили, що законопроєкт про мобілізацію треба переписати

Законопроєкт про мобілізацію, який внесений у Верховну Раду є шкідливим, заявив у Фейсбуці нардеп Володимир Ар’єв. За його словами, цей документ потрібно переписати

10 квітня 2024, 13:49 comments4293
Поділіться публікацією:

Нардеп Володимир Арєв вказав на основні проблеми у законопроєкті про мобілізацію після того, як він пройшов оборонний комітет.

Це вже переходить будь-які межі. У ВР заявили, що законопроєкт про мобілізацію треба переписати

Володимир Ар'єв

Зокрема, народний обранець звернув увагу на те, що обмеження терміну служби в 36 місяців викинули під обіцянку врегулювати окремим законом.

"А чому не цим? Бо тягнути можна нескінченно?"
— відзначив нардеп.

Окрім того, за його словами, призов осіб, які доглядають за особами з інвалідністю, врегульований дуже поверхнево і призведе до купи проблем для людей з важкими діагнозами.

"При цьому всіх бугаїв з прокуратури, поліції, ДБР ітп бронюють від мобілізації на 100% — треба ж комусь тримати всіх в покорі і стригти корупційні податки з тих, хто ще залишиться працювати"
, — відзначив нардеп.

Також його обурило скасування премій для військових.

"Там ще багато того, що робить це закон батогом при повній відсутності стимулів. Він написаний владою зі ставленням до захисників, як до ресурсу, а не до героїв. І головне, що в такому вигляді він не допоможе ЗСУ, а навпаки. Тому, в поточній редакції важливий закон, від якого залежить захист України, приймати шкідливо. Він має бути переписаним. А до того працювати за діючим мобілізаційним законодавством"
, — заявив нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що оборонний комітет завершив роботу над законопроєктом про мобілізацію. Зокрема, депутати скасували розділ про демобілізацію військових після 36 місяців служби. Таке рішення буде мати широкий резонанс у суспільстві, адже військові та їх родичі чекали на те, що демобілізацію все ж ухвалять. Окрім того, таке рішення буде грати проти президента Володимира Зеленського, який на словах підтримував демобілізацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини