Головна Новини Політика України 2024 Буданов не піде по-тихому, як Залужний: з якою дилемою зіткнувся Офіс президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Буданов не піде по-тихому, як Залужний: з якою дилемою зіткнувся Офіс президента

Банкова хоче звільнити Буданова і нібито вже має для нього наступника, проте боїться, що він тихо не піде з посади

сьогодні, 15:46
Поділіться публікацією:

Компанія "Спецтехноекспорт", яка раніше підпорядковувалася Головному управлінню розвідки, а зараз знаходиться під управлінням Міністерства оборони, заборгувала державі 800 мільйонів гривень. Ця інформація набула розголосу в ЗМІ і привернула увагу на тлі чуток про можливі звільнення керівника ГУР Кирила Буданова та міністра оборони Рустема Умєрова, повідомила в ефірі Radio NV журналістка і член антикорупційної ради при Міноборони Тетяна Ніколаєнко.

Буданов не піде по-тихому, як Залужний: з якою дилемою зіткнувся Офіс президента

Кирило Буданов

За її словами, останніми тижнями активно обговорюються складнощі у відносинах між Будановим і Офісом президента. Хоча ці відносини з головою ОП Андрієм Єрмаком і раніше не можна було назвати дружніми, а радше конкурентними. Виведення "Спецтехноекспорту" з-під контролю ГУР може свідчити про спробу обмежити вплив Буданова, який втрачає свою суб'єктність та контроль над важливими процесами, зокрема постачанням боєприпасів.

Що стосується можливого звільнення Умєрова, то джерела журналістки стверджують, що президент, можливо, вже прийняв таке рішення, але наразі не має готової кандидатури на його заміну. Натомість у випадку з Будановим ситуація виглядає інакше: кандидат на його місце начебто є, але виникає питання, яку роль відвести самому Буданову далі. На відміну від інших високопосадовців, він навряд чи піде тихо, як, наприклад, екс-головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, якого призначили послом в Лондоні.

Ніколаєнко відзначає, що Буданов зарекомендував себе як незалежний гравець, у тому числі і в медійному просторі. Офіс президента довго підтримував його, особливо для врівноваження популярності Залужного. Проте, каже журналістка, наразі Банкова, ймовірно, вже не зацікавлена в подальшій підтримці Буданова. Найбільший виклик для неї тепер полягає в тому, як запобігти його перетворенню на потенційного опонента, який може об'єднати зусилля з Залужним.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, про головну претензію Офісу президента до Буданова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини