Головна Новини Політика України 2024 Стала відома головна претензія до Буданова, яка може вартувати йому посади
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома головна претензія до Буданова, яка може вартувати йому посади

Буданов є носієм значного рейтингу, і саме це нібито дуже дратує Банкову

сьогодні, 14:13 comments1118
Поділіться публікацією:

Незалежно від сценарію проведення виборів, умовна політична партія на чолі з Кирилом Будановим має високі шанси пройти до Верховної Ради, повідомив в ефірі "Еспресо" голова Комітету виборців України та доктор історичних наук Олексій Кошель.

Стала відома головна претензія до Буданова, яка може вартувати йому посади

Кирило Буданов

Кошель звернув увагу на питання, які виникають стосовно повноважень Головного управління розвідки, очолюваного Будановим. За словами експерта, багато західних партнерів України висловлюють здивування, чому розвідка має настільки широкий спектр повноважень, а її керівник настільки активний у публічній площині.

"Питання у тому, що на думку багатьох наших західних партнерів, ГУР має надзвичайно багато повноважень. Тобто вони дивуються, чому керівник розвідки може бути настільки активним у публічній сфері, чому ГУР має більше повноваження, ніж ССО. Мені складно давати оцінку заявам Буданова, бо над "кавою в Криму" можемо посміюватися, але з іншого боку, можливо, це була частина інформаційної спецоперації. На сьогодні Буданов має достатньо серйозний вплив, великий авторитет. Але є одна величезна проблема – Буданов є носій рейтингу", — підкреслив Олексій Кошель

Експерт підкреслив, що за будь-якого формату виборів умовна партія Буданова матиме сильні позиції і впевнено пройде до українського парламенту.

"Зазначу, що достатньо одного рядка на офіційній сторінці інтернет-представництва чи соцмережі Банкової, щоб закликати припинити атаку, зазначивши, що Буданов – один з найбільш успішних керівників. Або ж, якщо є наміри звільнити, то скажіть чітко, що вивчається питання, створюється комісія, йде пошук ефективного рокірування. Тобто зупинити цю атаку можна було, але, очевидно, ми продовжуємо жити у 2021 році, коли залишаються інформаційні вкиди, щоб подивитися на реакцію суспільства", — зауважив голова Комітету виборців України.

Кошель порівняв ситуацію з інформаційними вкидами щодо можливої відставки Валерія Залужного, які тривали кілька місяців, щоб підготувати суспільство до цієї думки. На його думку, такі "ігри" лише послаблюють владу і їх слід припинити.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР підтвердили інформацію про те, що Буданова можуть відправити у відставку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини