Головна Новини Політика України 2024 Безугла має іншу інформацію про демобілізацію, ніж її колеги у ВР
commentss НОВИНИ Всі новини

Безугла має іншу інформацію про демобілізацію, ніж її колеги у ВР

Мар’яна Безугла заперечила, що Верховна Рада розгляне законопроєкт про демобілізацію, якщо в Україні будуть збережені високі темпи мобілізації.

20 червня 2024, 08:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Члени Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко та Ірина Фріз заявили, що на робочій групі з Міноборони і Генштабом обговорювалась можливість демобілізації при збереженні високих темпів мобілізації в Україні. На цю інформацію відреагувала нардепка Мар’яна Безугла, яка заперечила слова колег.

Безугла має іншу інформацію про демобілізацію, ніж її колеги у ВР

Народна депутатка Мар'яна Безугла. Фото з відкритих джерел

Народний депутат з фракції "Голос" Роман Костенко розповів, що "Генеральний штаб задоволений темпами мобілізації", яка перевищила попередні очікування. За його словами, якщо до кінця літа буде збережений темп, тоді у Верховній Раді почнуть напрацьовувати законопроєкт про демобілізацію.

Ці слова підтвердила депутатка "Європейської Солідарності" Ірина Фріз. За її словами, динаміку мобілізації відстежуватимуть впродовж 3-4 місяців починаючи з травня, і якщо вона матиме позитивну характеристику, то у жовтні з’явиться  законопроєкт про демобілізацію.

Однак народна депутатка "Слуги народу" Мар’яна Безугла заперечила слова колег та заявила, що демобілізації в Україні не буде.

"Це неправда. Мобілізація зросла, також вже має ефект рекрутинг, але ніякої демобілізації не розглядають", — повідомила Безугла.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Верховній Раді пояснили, хто і чому вирішив прибрати пункти про демобілізацію з нового закону про мобілізацію в Україні, який набув чинності у травні. За словами нардепа, це було зроблено на прохання міністра оборони Рустема Умєрова та головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Також "Коментарі" писали, що у Верховній Раді розповіли, чи будуть знижувати мобілізаційний вік під час війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини