Головна Новини Політика України 2024 Арахамія пояснив, чому відкуп від криміналу не є зрадою
commentss НОВИНИ Всі новини

Арахамія пояснив, чому відкуп від криміналу не є зрадою

Нардеп Арахамія підкреслив, що укладання угоди є правом, а не обов’язком прокуратури

18 липня 2024, 17:40 comments3900
Поділіться публікацією:

Верховна Рада підтримала у першому читані законопроєкт 11340, який передбачає угоду зі слідством у провадженні по корупційних злочинах. Таким чином корупціонери можуть домовитись зі слідством та "відкупитись" за корупцію заплативши суму, яка передбачена за певний вид злочину.

Арахамія пояснив, чому відкуп від криміналу не є зрадою

Давид Арахамія

Після цього, у соцмережах піднявся шквал критики депутатської ініціативи. Зокрема, відзначалося, що "мажори" отримають право вчиняти злочини, бо завжди зможуть укласти угоду і відкупитися.

Втім, як заявив у Телеграмі голова фракції "Слуга народу" нардеп Давид Арахамія, насправді еіякої зради немає.

"Депутати взагалі не піднімали питання угоди зі слідством в корупційних правопорушеннях. Це надійшло від наших партнерів у рамках зобов’язань Ukraine Facility Plan. Сьогодні голосували урядову версію, тому що уряд визначений перемовником з ЄС по цьому плану", — відзначив нардеп.

Хоча цю інформацію у Телеграмі спростував нардеп Ярослав Железняк.

"Так, ну колеги не смішіть. Вимога прийняти закон про угоди зі слідством щодо корупційних злочинів правда є вимогою Ukraine Facility. Але сам текст саме в такому поганому вигляді писав Уряд, саме Мінʼюст, і явно не під нормальні консультації з колегами від міжнародних партнерів. Просто внесли під номером 11340, який сьогодні після всіх застережень протягли у першому читанні. Тобто написали завідомо поганий текст, потім повідомили партнерів, і зараз хочете прикрити свій зашквар їх позицією, яку не питали", — заявив Железняк.

При цьому Арахамія підкреслив, що угода – це право прокуратури, а не обов’язок. Окрім того, депутат висловив сподівання, що сьогодні ні в кого, особливо в середовищі громадських активістів, немає сумнівів у доброчесності та професійності керівника САП Олександра Клименка.

"Фінальна версія законопроекту все одно буде проходити "залік" від міжнародників. Якщо громадянське суспільство вважає цей законопроект зрадою, у нього є право і можливість надати свої аргументи представникам посольств і міжнародних організацій. Але я впевнений, що все буде гарно доопрацьовано до другого читання, як це вже було багато разів в подібних ситуаціях", — заявив Арахамія.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ВР зробила перший крок до можливості відкупу від криміналу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини