Головна Новини Політика України 2024 ЗМІ: Скандальна чиновниця МО Куровська ховає статки і працевлаштувала чоловіка, з яким нібито розлучилась
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: Скандальна чиновниця МО Куровська ховає статки і працевлаштувала чоловіка, з яким нібито розлучилась

Чиновниця Міноборони Наталія Куровська «забула» вказати в декларації квартиру, яку нещодавно придбала, повідомляє УНН

28 червня 2024, 20:04
Поділіться публікацією:

За інформацією УНН, уродженка російського міста Перм Наталія Куровська, яка з осені 2022 року обіймає посаду заступника начальника департаменту політики закупівель Міноборони України, не задекларувала квартиру і, можливо, сприяла працевлаштуванню в оборонне відомство свого чоловіка, з яким нібито розлучилась.

ЗМІ: Скандальна чиновниця МО Куровська ховає статки і працевлаштувала чоловіка, з яким нібито розлучилась

Наталія Куровська

Як повідомляє видання із посиланням на колишнього нардепа Ігоря Мосійчука, за 2023 рік Куровська задекларувала 679 446 грн заробітної плати. Заощаджень чи інших офіційних значимих надходжень немає. У квітні 2023 року чиновниця оформила право користування на автомобіль MAZDA CX-5 2018 року випуску за суттєво заниженою ціною – 389 тис. грн. При цьому в декларації відсутня квартира у Солом’янському районі Києва, власницею якої чиновниця стала на початку 2024 року, підкреслює видання.

УНН нагадало, що влітку 2023 року Куровська розлучилась з чоловіком Олександром Куровським. Журналісти відзначають, що сам Куровський Олександр Борисович подав декларацію за 2023 рік, в якій зазначає про своє чинне працевлаштування в структурі Міноборони, де за минулий рік отримав 603 438 грн заробітної плати. Більше того, у своїй декларації він вказує Наталію Куровську своєю дружиною.

Видання припускає, що розлучення могло бути фіктивним, щоб приховати скандальну біографію чоловіка, адже саме після розірвання шлюбу Куровська й була призначена на керівну посаду в Міноборони за сприяння Дмитра Кліменкова, заступник міністра оборони.

Окрім того, видання вказує на те, що Куровська разом зі своїм нібито колишнім чоловіком нібито фігурували у кримінальному провадженні №2021101060000034 від 12.03.2021 за ч. 2 ст. 303 КК України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією). Журналісти пишуть, що за даними слідства, Куровські у Whatʼs App створили групу "Love is", в якій нібито розміщувались оголошення з пропозиціями щодо роботи для дівчат.

У статті УНН вказано, що секс-бізнес нібито працював у Києві, РФ, Білорусі, Казахстані, а також у Європі. Крім цього, у 2022 році Олександру Куровському було повідомлено про підозру у межах кримінального провадження №12022100060001493 за ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми). Йому, як вказано у матеріалі, інкримінували вербування та переховування громадян з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації у Королівстві Марокко.

"На днях, Держдеп США опублікував звіт щодо боротьби з торгівлею людьми в Україні в якому зазначив, що наша держава не виконує деякі стандарти — через корупцію. І в цьому вони праві, лиш є певна поправка – підозрювані в торгівлі людьми, в нашій країні працевлаштовуються та працюють на високих державних посадах" – вказано у статті.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Волині арештували дівчину, яка підозрюється у торгівлі неповнолітніми для секс-рабства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини