Головна Новини Політика України 2024 ЗМІ: Порошенко розпоряджається донатами на ЗСУ, як йому заманеться
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: Порошенко розпоряджається донатами на ЗСУ, як йому заманеться

Порошенко нібито на власний розсуд розпоряджається коштами, які українці донатять його фонду на армію

18 липня 2024, 10:06
Поділіться публікацією:

Як повідомляє Уніан, донати, які були зібрані з українців на ЗСУ, фонд Порошенка та близька до нього ГО "Справа громад" нібито витратили на застави підозрюваним у кримінальних справах та для заробітку на купівлі-продажу державних облігацій.

ЗМІ: Порошенко розпоряджається донатами на ЗСУ, як йому заманеться

Петро Порошенко

Зокрема, як пише видання застава для Романа Червінського, яку вніс фонд Порошенка, викликає питання щодо використання коштів, зібраних з громадян України для підтримки Сил оборони.

"Ці 9 млн грн олігарх взяв не зі своєї кишені, як мало б бути, а з власного благодійного фонду, який збирає з громадян донати і активно рекламується в соцмережах та на фізичних рекламних носіях. Тобто замість війська ці гроші пішли на заставу для людини, яка становить для Порошенка особистий інтерес", — сказано в матеріалі.

При цьому видання нагадує, що внесена застава дозволила вийти на волю Роману Червінському, якого обвинувачують у проведенні несанкціонованої операції, що нібито призвела до загибелі командира частини, поранення 17 військових, пошкодженні бойових літаків та злітно-посадкової смуги. 

У матеріалі Уніан йдеться, що це нібито далеко не перший випадок вільного поводження з коштами благодійників з боку фонду Порошенка.

"У 2023 році, у розпал війни, Шевченківський суд повернув фонду Порошенка та його ГО "Справа громад" 17 млн грн застави ще за одного підсудного. Тобто українці задонатили 17 млн грн на військо, а він викупив з-під варти потрібну йому людину", — сказано у статті.


ЗМІ: Порошенко розпоряджається донатами на ЗСУ, як йому заманеться  - фото 2

Окрім того, Уніан підкреслює, що у 2023 році через свій банк Порошенко нібито вклав в облігації 156 млн грн внесків українців, заробивши на цьому 50 млн грн неоподаткованого прибутку.

ЗМІ: Порошенко розпоряджається донатами на ЗСУ, як йому заманеться  - фото 3


"Знову ж таки, якщо ти збираєш кошти не на військо, а на здійснення фінансових операцій, просто скажи про це, але тоді це не вважатиметься благодійною діяльністю", — пише видання.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що суд призначив Червінському рекордну заставу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини