Головна Новини Політика України 2024 ЗМІ: 67 прокурорів на Хмельниччині оформили інвалідність за часів «реформи» Порошенка і Рябошапки
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: 67 прокурорів на Хмельниччині оформили інвалідність за часів «реформи» Порошенка і Рябошапки

Прокурори в Хмельницькій області активно отримували «інвалідність» в 2017-2019 роках

сьогодні, 17:01
Поділіться публікацією:

Як пише Уніан, скандал із масовим встановленням інвалідності прокурорам Хмельницької області напряму пов’язаний із реформою прокуратури, яку у свій час проводили екс-президент Петро Порошенко та колишній генпрокурор Руслан Рябошапка.

ЗМІ: 67 прокурорів на Хмельниччині оформили інвалідність за часів «реформи» Порошенка і Рябошапки

Рябошапка і Порошенко

Видання відзначає, що у наслідок розслідування було виявлено, що більшість із 67 прокурорів Хмельницької області оформили свої інвалідності саме у 2017-2019 роках.

"Отже, це стало наслідком так званих реформ прокуратури, які свого часу проводили її очільники Юрій Луценко та Руслан Рябошапка. А поява такої кількості прокурорів з інвалідністю стала можливою після створення численних комісій та громадських рад з міжнародників та активістів при правоохоронних органах", – відзначає видання.

При цьому журналісти нагадали, що Юрій Луценко був генпрокурором з 2016 по 2019 роки за часів Порошенка, а Рябошапка очолив Генпрокуратуру після виборів у 2019 році, як представник неурядових організацій і громадянського суспільства.

"Однак за пів року роботи на цій посаді запам'ятався єдиною реформою – зміною вивіски. У результаті Верховна Рада висловила йому недовіру та звільнила за неефективність і розвал органів прокуратури", — йдеться у матеріалі видання.

Журналісти відзначають, що Рябошапка нібито виїхав з України одразу після початку повномасштабного вторгнення РФ.

При цьому видання вказало на перелік 67 прокурорів Хмельницької області з конкретними датами встановлення їм інвалідності. Зі списку видно, що це стало масовим явищем у 2017-2019 роках.

Прокурорам, за інформацією журналістів, оформляли 2 групу безстроково, або ж терміном на 3 роки. А потім вони нібито успішно проходили перекомісію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військові обурилися тим, що прокурори та інші службовці масово отримують інвалідність і не тільки косять від армії, а й отримують пільги від держави.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини