Головна Новини Політика України 2024 Зеленський зідзвонився із Моді. Які важливі теми були підняті під час розмови
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зідзвонився із Моді. Які важливі теми були підняті під час розмови

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єром Індії Нарендою Моді. Під час спілкування, президент закликав Індію взяти участь у «саміті миру», який має відбутися у Швейцарії

20 березня 2024, 17:51
Поділіться публікацією:

Як повідомив президент Володимир Зеленський, під час розмови з Моді він подякував йому за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Окрім того, очільник держави закликав Індію взяти участь у "саміті миру", який має відбутися в Швейцарії.

Зеленський зідзвонився із Моді. Які важливі теми були підняті під час розмови

Зеленський і Моді

Окрім того, як повідомив Зеленський, він обговорив з Моді розвиток двосторонніх відносин, одним з елементів якого має стати зустріч команд і засідання Міжурядової комісії зі співробітництва в Делі найближчим часом.

Також президент додав, що Україна є зацікавленою в тому, щоб посилити торговельно-економічних відносин з Індією, в першу чергу в аграрному експорті. Окрім того, Україна хоче налагодити співпрацю  в авіаційній галузі й торгівлі фармацевтичною та промисловою продукцією. 

"Також Україна вітатиме повернення індійських студентів до українських закладів освіти"
, — зазначив президент.

Разом з тим, відомо, що Моді привітав російського диктатора з перемогою на так званих президентських виборах. Він заявив, що очікує на зміцнення партнерства між Індією та Росією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Індія взяла паузу в експорті російської нафти. За словами експертів, це означає одне, що американські санкції все ж діють, і Індія не хоче на них наражатися. Втім, рятувати Росію зібрався Китай, сам він має намір викупити ту нафту, яку раніше мала намір придбати Індія. Саме тому політологи відзначають, що офіційний Пекін допомагає Росії у її загарбницькій війні в Україні, оскільки допомагає Кремлю грошима. Всі заяви Китаю про те, що Захід повинен перестати надавати Києву зброю, щоб припинити війну, є лукавими, оскільки Пекін, фактично, дає гроші РФ на цю саму зброю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини