Головна Новини Політика України 2024 Зеленський відповів, скільки літаків F-16 отримає Україна до кінця літа
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відповів, скільки літаків F-16 отримає Україна до кінця літа

Володимир Зеленський наголосив на стратегічному значенні рішення про F-16.

15 липня 2024, 15:03
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський вимагає прискорення навчання на бойових літаках F-16, збільшення їхньої кількості та розширення баз навчання. Заява прозвучала сьогодні на прес-конференції, де глава держави наголосив на нагальній потребі посилити авіаційний потенціал країни у боротьбі проти збройної агресії.

Зеленський відповів, скільки літаків F-16 отримає Україна до кінця літа

Зеленський вимагає більше F-16 і швидше: головні тези з прес-конференції

Зеленський наголосив на стратегічному значенні рішення про F-16, хоча в даний час кількість літаків залишається недостатньою.

Крім того, президент зазначив, що Україні потрібні не лише нові літаки, а й можливість якнайшвидше навчати пілотів, адже більшість із них зараз активно захищають небо країни.

Ви знаєте, що не можна видалити бойових пілотів. Більшість захищає наше небо. І тому є лише частина пілотів, які проходять важливе довготривале тренування у різних країнах ЄС та у США”, — зазначив президент.

Президент також повідомив про серйозні домовленості з іншими країнами щодо постачання додаткових літаків. Однак, незважаючи на позитивний прогрес у цих переговорах, поточна кількість літаків, які Україна має отримати до кінця року, все ще недостатня для повноцінного протистояння з російським повітряним флотом.

"Ми отримаємо деяку кількість літаків влітку і до кінця року ще отримаємо. Не можу сказати, скільки літаків буде, але їх буде недостатньо. Вони точно нас зміцнять, але чи достатньо цих літаків для того, щоб боротися на рівні з російським повітряним флотом, то я вважаю, що цього буде замало", — додав він.

Зеленський закликав міжнародних партнерів не лише збільшити кількість літаків, а й скоротити час, необхідний для тренувань українських пілотів, що дозволить оперативніше нарощувати авіаційні сили України.

"Все, що приходить до нас в Україну, зміцнює нас, а не навпаки. Рішення про F-16 є стратегічним, але їхня кількість поки не є стратегічною", — підсумував президент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини