Головна Новини Політика України 2024 Зеленський ухвалив кардинальне рішення щодо МСЕК: коли ліквідують комісії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський ухвалив кардинальне рішення щодо МСЕК: коли ліквідують комісії

Оформлені інвалідності перевірять, а МСЕК ліквідують

сьогодні, 18:43
Поділіться публікацією:

В Україні через масштабні схеми оформлення фіктивних інвалідностей будуть ліквідовані МСЕК. На сайті Президента України з'явився указ №732/2024 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 22 жовтня 2024 року "Щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням під час встановлення інвалідності посадовим особам державних органів". Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на відповідний документ. 

Зеленський ухвалив кардинальне рішення щодо МСЕК: коли ліквідують комісії

Фото портал "Коментарі"

Передбачається, що в місячний термін будуть розроблені зміни до законодавства з метою забезпечення невідкладного реформування системи медико-соціальної експертизи в Україні, передбачивши, зокрема, ліквідацію медико-соціальних експертних комісій з 31 грудня 2024 року. Також відповідно до документа: 

  • протягом трьох місяців перевірятимуть рішення щодо встановлення інвалідності для посадовців, а необґрунтовані — переглянуть,

  • за два тижні буде створений план цифровізації процесів МСЕК,

  • протягом тижня проведуть аудит пенсійних виплат по інвалідності для держслужбовців,

  • переглянуть механізм нарахувань пенсій для посадовців, щоб зробити систему прозорішою.

Серед іншого планують визначити голову й членів медико-соціальних експертних комісій суб’єктами кримінальної відповідальності за незаконне збагачення та відповідачами у справах про визнання необґрунтованими активів (цивільна конфіскація). Відповідні законопроєкти мають розробити та внести на розгляд Кабінету Міністрів України до 31 грудня 2024 року.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що вироків у справі роботи МСЕК очікувати не варто. Детальніше читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини