Головна Новини Політика України 2024 Зеленський стримав обіцянку: що президент обговорив із членами Конгресу США
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський стримав обіцянку: що президент обговорив із членами Конгресу США

У ході розмови особливу увагу було приділено Плану перемоги

сьогодні, 07:02
Поділіться публікацією:

Як і анонсував раніше, президент України Володимир Зеленський на полях Генасамблеї ООН зустрівся із двопартійною делегацією Конгресу США. Сторони обговорили ситуацію на фронті та План перемоги. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує сайт Офісу президента України.

Зеленський стримав обіцянку: що президент обговорив із членами Конгресу США

Володимир Зеленський провів зустріч із членами Конгресу США. Фото: сайт Офісу президента України

У повідомленні йдеться, що на зустрічі були присутні члени Сенату Бен Кардін, Ден Салліван, Крістофер Мерфі та член Палати представників Грегорі Мікс.

"Ми вдячні за підтримку обом партіям і обом палатам Конгресу США, президенту Байдену. І, звичайно, ми тут, щоб подякувати вашому народу", — заявив Володимир Зеленський.

Як повідомляє ОП, глава української держави детально розповів про ситуацію на фронті, хід операції ЗСУ в Курській області, потреби українських воїнів та важливість своєчасного постачання оборонних пакетів.

Окрім того, особливу увагу було приділено Плану перемоги, який вже цього тижня Володимир Зеленський представить президенту США Джо Байдену, Конгресу США та двом кандидатам у президенти Америки – Камалі Гарріс та Дональду Трампу.

"Це дуже конкретний план, як посилити Україну без будь-яких рішень чи тиску Росії. Цей план не залежить від будь-яких рішень Путіна", — додав глава держави.

Сам же Зеленський, коментуючи зустріч, наголосив у своїй соцмережі, що рішучі дії зараз можуть прискорити справедливе завершення російської агресії проти України наступного року.

"Наш план перемоги допоможе на практиці примирити (примусити – ред.) Росію до миру", – сказав президент.

У ході зустрічі також було обговорено перспективи реалізації проектів по відновленню. На сайті ОП повідомили, що напередодні зими одним із ключових напрямків є посилення української енергетичної системи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — План перемоги Зеленського: Подоляк розкрив основні пункти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини