Головна Новини Політика України 2024 Зеленський розповів, чому вирішив звільнити Кулебу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, чому вирішив звільнити Кулебу

Президент назвав причину відставки очільника МЗС

4 вересня 2024, 23:10 comments4524
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський заявив, що ухвалив рішення про необхідність звільнення голови МЗС Дмитра Кулеби, оскільки йому "бракує енергії для просування надання зброї Україні".

Зеленський розповів, чому вирішив звільнити Кулебу

Зеленський прокоментував відставки в уряді. Фото з відкритих джерел

Як розповіли співрозмовники видання "Суспільне", на зустрічі президента з фракцією "СН" не йшлося про подальше працевлаштування вже колишнього міністра юстиції Дениса Малюськи. При цьому Зеленський згадав, що Малюська сам давно хотів перейти на іншу посаду.

На зустрічі з депутатами Зеленський розповів, що задоволений роботою Ольги Стефанішиної, тому пропонує її підвищити та "дати більше можливостей".

На фракції президент згадав про створення Міністерства повернення українців. Наразі тривають консультації щодо можливого керівника нового міністерства.

Як відомо, у засіданні "Слуги народу" взяв участь президент України Володимир Зеленський, розповів керівник фракції Давид Арахамія. Політик розповів, які кадрові рішення щодо змін в уряді будуть ухвалені вже найближчим часом. "МЗС — Андрій Сибіга. Мінрегіон-віцепремʼєр — Олексій Кулеба. Міністр юстиції-віцепремʼєр з євроінтеграції — Ольга Стефанішина. Міністерство ветеранів – Наталія Калмикова. Міністерство культури та інформаційної політики – Микола Точицький. Міністерство аграрної політики — Віталій Коваль. Міністерство молоді — Матвій Бідний. Мінекології – Світлана Грінчук. Мінстратпром – Герман Сметанін", — повідомив Давид Арахамія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп звинуватив владу України в приховуванні кількості загиблих на російсько-українській війні. Трамп знову заявив, що у випадку перемоги на виборах укладе угоду про припинення війни в Україні. Після цього він сказав, що кількість загиблих на війні "значно вище, ніж вважають люди".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини