Головна Новини Політика України 2024 Зеленський планує звільнити Костіна з посади генпрокурора. Названа причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський планує звільнити Костіна з посади генпрокурора. Названа причина

В Офісі президента все частіше обговорюють відставку Андрія Костіна із посади генпрокурора, про це повідомила УП з посиланням на свої джерела. Начебто його планують відправити послом у Нідерланди

4 квітня 2024, 19:02
Поділіться публікацією:

На Банковій все частіше повертаються до питання відставки Андрія Костіна з посади генпрокурора. Наразі, за інформаціє джерел видання, рішення ще не прийняте. Проте, воно може з’явитися в публічному просторі цього або ж наступного місяця.

Зеленський планує звільнити Костіна з посади генпрокурора. Названа причина

Андрій Костін

Начебто основна претензія до Костіна полягає в тому, що він є занадто нерішучим для посади генпрокурора.

Говорять, що після відставки Андрія Костіна найймовірніше буде відправлено працювати послом у Нідерланди. Саме там, він начебто зможе ефективно працювати над питанням створення міжнародного трибуналу в Гаазі, який розглядатиме злочини Росії проти України.

При цьому деякі ЗМІ стверджують, що нібито Костіна на посаді голови Офісу прокурора може замінити голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що ходять чутки із приводу відставок, які готує Офіс президента. Поміж іншого говориться і про те, що свою посаду може втратити чинний генпрокурор Андрій Костін. Проте, як відзначив нардеп Ярослав Жлезняк, правда у тому, що Костіна "звільняють" із посади генпрокурора ось уже як років два, проте він продовжує працювати.

При цьому Железняк відзначив, що найближчим часом Верховна Рада не засідатиме, тому ще все може змінитися, особливо в Україні, де рішення можуть мінятися кожного дня. Також він додав, що вплив на окремі кадрові рішення можуть мати і Сполучені Штати. І очевидно, Україна буде змушена дослухатися до побажань, адже вкрай потребує фінансової допомоги, яка зависла в Конгресі. І це при тому, що Росія готується до нового масштабного наступу на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини