Головна Новини Політика України 2024 Зеленський може стати заручником шакалячого геополітичного торгу: що вимагатиме Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський може стати заручником шакалячого геополітичного торгу: що вимагатиме Путін

Путін може добиватися відставки Зеленського в обмін на якусь поступку із боку Росії

30 липня 2024, 10:31 comments3417
Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський має в собі потенціал за певних обставин згенерувати "чорного лебедя" щодо свого другого терміну, вважає політтехнолог Олег Постернак.

Зеленський може стати заручником шакалячого геополітичного торгу: що вимагатиме Путін

Володимир Зеленський

"Той, хто одягає на нього лати егоїстичного автократа чи приписує несамовитий макіавелістський потяг до влади, насправді дуже помиляються. Як і той, хто беззастережно думає, що у нього немає схильності до харизматичної концентрації влади та політичного волюнтаризму", — підкреслив експерт.

Постернак припустив, що проти наступної каденції може бути дружина президента та члени родини, можливо, найближчі міжнародні колеги, з якими у Зеленського встановились досить міцні та приязні стосунки.

"На перспективи Зеленського буде впливати кінець війни, точніше його суспільне сприйняття. І тут питання чи задовольнить громаду "перемога 0,5", коли її обгорнуть у піарні компенсаційні бонуси (вступ до ЄС чи навіть НАТО, наприклад, збереження державності, виходу до моря тощо). Тут питання асоціацій в головах виборців. Чи будуть голосувати вони за того, з ким асоціюється війна? Тим паче, опозиція ж постарається максимально зробити свою справу", — відзначив експерт.

В теорії, каже політтехнолог, проголосувати можуть лише за умови жирного переможного результату війни, наприклад, реконкісти великої частини територій.

"Дехто допускає, що повторне президентське майбутнє Зеленського може стати заручником шакалячого геополітичного торгу у випадку наполягання Путіна на умові про відставку Зеленського в обмін на якусь поступку з боку Росії (хоча це дуже малоймовірно на даний момент). Але враховуючи, що для Путіна це була б дуже бажана особиста сатисфакція (він продовжує ж натякати на фейкову "нелегітимність"), відкидати подібне не став би. Гарантії, що кон'юнктура в якийсь момент не поверне у бік грандіозної турбулентності, ніхто не дасть", — заявив Постернак.

Втім, за його словами, незважаючи на пекельну втому, у Зеленського може не бути іншого виходу ніж йти на наступний термін, бо не зрозуміло, що робити далі  — писати мемуари, виступати на конференціях і давати інтерв’ю з титрами "екс". Та й, додає експерт, оточення навряд чи готове буде втратити свої позиції. Іноді доля і обставини програмують шлях політика вже без врахування його особистих раціональних бажань, додав Постернак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в РФ на найвищому рівні продовжують розганяти фейк про "нелегітимність" Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини